Altă generație

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 16 iunie 2016

Să spui despre România că a jucat prost în meciurile cu Franța și Elveția este deja un truism. Probabil că putem anticipa o evoluție la fel de ștearsă și cu Albania, formație care are toate șansele să ne trimită acasă și să ne lase să ne mai gândim la modul în care tratăm fotbalul. Nu că am pricepe vreodată ceva din toate acestea.

Ne este clar că generația aceasta de fotbaliști nu are ce să ne ofere. Dacă-n pauza unui meci așa cum este acela cu Franța un jucător ca Alibec își permite să fumeze pe ascuns în vestiar… lucrurile sunt clare. Generația aceasta nu este una de fotbaliști, ci de golani infatuați care depășesc măsura lucrurilor ori de câte ori au acest prilej. Mai trist este că nu au cu cine să fie înlocuiți, pentru că din urmă nu doar că nu vin fotbaliști, ci mai mult, vin din ce în ce mai multe intrări în insolvență sau faliment.

Iar când în fruntea echipei naționale mai ai și unul ca Iordănescu, mult mai obișnuit să așeze icoanele pe perete decât să mai antreneze o formație la nivelul cerut de anii aceștia, atunci totul este și mai clar. Nu credeam că există cineva care să-l poată face regretat pe Victor Pițurcă, dar iată că a apărut. Îl cheamă Tata Puiu și nu pricepe nimic din ceea ce vede pe teren.

După europeanul acesta vom avea în mod cert alt antrenor. Preferații lui Burleanu sunt Olăroiu, Rednic și Contra. Cu fiecare dintre ei ne este clar că echipa României va avea un alt suflu și va juca altceva. Doamne ferește să se gândească Tata Puiu să prelungească acel contract, ajungem să ne bată Gibraltarul, Monaco și Eritreea în ritmul acesta.

Din nefericire nu avem și alți jucători. Așa că va trebui să avem răbdare cu noul antrenor.

Cam vreo 10 ani, până apare altă generație.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!