Am lucrat pe… promisiuni

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, E țeapă, Muncă, Poveşti româneşti pe data 28 noiembrie 2015

uk_muncitori constructii5_1

Munca în Marea Britanie presupune plată bună, condiții de lucru superioare, multe drepturi de angajat. Sau? E oare tot timpul așa? Șirul experiențelor proaste avute de muncitorii migranți pare să spulbere visul britanic. Două noi cazuri au ajuns la urechile noastre: români neplătiți pentru munca depusă, înșelați de managerii care i-au chemat pe șantier.

Niculae S. a pățit-o cu un conațional: „Am lucrat vreo două săptămâni la un român. Avea contract cu o primărie, să renoveze un azil de bătrâni. Trebuia pus gresie, faianță în băi, de pus parchet, de pus uși, de făcut bucătării, era o lucrare destul de complexă. Când am ajuns la acel loc erau făcute deja lucrări la faianță de alți muncitori. Dar managerul nu stătea acolo cu muncitorii. Lucra fiecare ce îl tăia capul. Eu i-am văzut, dar nu m-am băgat în treaba lor.”

După zece zile, au venit cei de la primărie să inspecteze lucrarea și nu le-a convenit ce au văzut: „Nu le-a plăcut nici cum e gresia pusă, bucătăriile puse înainte să ajung eu acolo nu erau făcute bine, chiar dacă eu încercasem să mai repar la ele pe ici pe colo. Treaba nu era făcută de calitate, iar primăria a desfăcut contractul și i-a spus să nu mai continue cu nicio lucrare”, continuă Niculae.

 

Administrarea proastă şi proiecte anulate

„Omul nu a administrat deloc lucrarea. El a angajat oameni, le-a spus ce trebuie făcut și a plecat. Lucrătorii s-au dus la bere toată ziua și treabă nu făceau mai deloc”, ne mai spune românul.

După ce primăria l-a dat afară pe managerul român, el le-a spus muncitorilor că îi va plăti când va primi bani de la primărie. Dar primăria nu i-a mai dat nimic, pentru că greșelile erau ale lui. Niculae l-a contactat ulterior pe managerul de la Romconstruct să întrebe de bani, dar acesta nu i-a mai răspuns la telefon. „Ultima dată când am vorbit cu el i-am spus că dacă mă întâlnesc cu el pe stradă să facă bine să aibă bani în buzunar. Pe mine nu m-a păcălit în viața mea nimeni.”

Niculae a mai auzit povești de la cunoștințe, cum că:

—————————————

„Sunt foarte mulți români care au pățit-o, tot cu români. Le fac promisiuni că le dau 100 de lire pe zi, dar că plata se face la lună. Omul lucrează o lună de zile și, după asta, managerul se descotorosește de ei. Apoi, e lucru bine știut că dacă pleci de la un job de la un român și ai mai avea de luat plata pe două săptămâni, banii ăia nu îi mai vezi. Inventează ei diverse motive și nu mai plătesc.”

—————————————

Tâmplarul a intenționat să îl dea în judecată pe acest manager: „Plănuiam să merg la acel azil să iau declarații scrise de la bătrânii la care le-am montat bucătăriile și de la administratoarea de la azil, cum că am fost acolo și am lucrat. Dar timpul, până la urmă, nu mi-a permis. A trebuit să-mi găsesc repede de muncă, dat fiind că pierdusem două săptămâni de plată.”

 

Vor ajutor de la Ambasadă

Niculae e de părere că Ambasada României ar putea să ajute în acest sens:

—————————————

„Ar fi bine să fie un serviciu unde fiecare român care a pățit așa ceva să poată să meargă să reclame compania. Și Ambasada să intermedieze cazurile cu autoritățile de aici, să le anuleze permisiunea de a lucra în Marea Britanie celor care nu și-au plătit oamenii.”

—————————————

Însă nu numai românii fac astfel de mânării. Viorel B. a pățit-o cu o companie de albanezi. „Un român m-a dus acolo, să fac muncă de salahor. Pe situl de construcții, albanezul mi-a zis că o să-mi dea 8 lire la oră și am fost mulțumit. Am cărat roabe și am ajutat oriunde am putut și n-am stat o clipă să mă odihnesc”, ne povestește timișeanul. „Însă după două săptămâni, nu îmi intrase niciun ban. Românul pe care îl cunoșteam a plecat între timp de pe șantier și nu mai aveam cu cine vorbi despre ce se întâmplă și nu știam la cine să apelez. M-am gândit să merg la Ambasadă, dar până la urmă, nu am avut când”, continuă Viorel.

—————————————

„M-am dus și a treia săptămână la lucru, dar albanezul venea tot mai rar pe șantier. Când îl întrebam, zicea că sigur vinerea asta îmi pune banii. Dar a trecut și a treia vineri și nimic. Nu știam ce să fac, să mai stau la ei, că poate-poate îmi dă banii, sau să plec. Adică risc aveam oricum: să tot muncesc și să nu plătească sau să-mi caut altceva și, dacă plec, iar n-o să mă plătească. L-am sunat pe omul care m-a dus acolo, a zis că nici el nu și-a primit banii pe ultima săptămână. La urmă, am schimbat jobul. Și degeaba l-am tot sunat apoi pe albanez, o dată mi-a răspuns și tot cu promisiuni m-a ținut. Apoi nu mi-a mai răspuns deloc.”

—————————————

Sfatul pățitului pentru români este să nu creadă în promisiuni și mai ales dacă povestea sună prea bine, să fie mai precauți, pentru că s-ar putea să nu fie adevărată.

 

Reclamație în limba română la HMRC

Orice român căruia nu îi sunt respectate drepturile deținute legal pe piața muncii din Marea Britanie se poate adresa în limba română autorităților britanice pentru a semnala abuzul săvârșit. Reclamația se poate face telefonic sau online prin intermediul serviciului guvernamental din cadrul HMRC (HM Revenue&Customs).

Linia de asistență privind drepturile salariale și de muncă este gestionată de autoritatea fiscală HMRC și poate fi accesată fie telefonic (0800 917 2368 FREE), serviciu disponibil şi în limba română, de luni până vineri (8:00-20:00) și sâmbăta (9:00-13:00), fie online (www.gov.uk/pay-and-work-rights-helpline). Aici, persoanele care nu au fost plătite pentru munca depusă pot depune sesizări cu privire la încălcarea drepturilor la locul de muncă sau pot solicita informații legate de drepturile lor la locul de muncă.

Totodată, există posibilitatea de raportare a posibilelor suspiciuni de evaziune fiscală prin contactarea autorității fiscale HMRC la linia telefonică privind evaziunea fiscală (Tax Evasion Hotline – 0800 788 887 FREE, de luni până vineri între 8:00-18:00 sau online la www.gov.uk/report-cash-in-hand-pay).

—————————————

„Să nu mergi la un job dacă plata nu e la săptămână. Așa este normal, lucrezi o săptămână, după care vinerea viitoare iei banii. Să nu accepți promisiuni că plata va fi făcută când primesc ei banii de la companie. Cine te-a chemat la muncă este responsabil să îți dea banii la timp.”

Niculae S.

—————————————

Autor articol: Anamaria Sandra

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!