Am putea potoli setea europenilor

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 5 februarie 2016

România poate asigura apa minerală necesară țărilor europene pe o perioadă de 25 de ani, a transmis directorul general al Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru.

„Rezervele României de apă minerală sunt foarte mari, în condițiile în care acoperă cam 60% din volumul de apă minerală existent la nivelul Europei. Din cantitatea disponibilă în România se extrage cam 70%. Cu alte cuvinte, România poate asigura apa minerală necesară timp de 25 de ani continuu, ca și potențial de resursă de apă minerală, de calitate foarte bună. Pe lângă izvoarele aflate deja în exploatare, în prezent avem în cercetare 10 perimetre”, a spus Radu Dumitru, într-un interviu acordat Agerpres, preluat de Ziare.com.

El a mai menționat că țara noastră are un mare potențial de export, dar doar 3-4% din volumul de vânzări ajunge în străinătate, adică aproximativ 2 milioane de metri cubi de apă.

Însă Societatea Națională a Apelor Minerale a făcut demersuri la nivel guvernamental în acest sens, reprezentanții săi participând la întâlniri cu delegații din China și Qatar.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!