Am vrut să fiu cioban…

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 29 mai 2015

uk_cioban1

Un român a furat obiecte dintr-un magazin din Marea Britanie în valoare de 600 de lire sterline. După ce a fost prins, acesta a încercat să păcălească autoritățile, spunând că a ajuns în Anglia pentru a-și căuta de lucru ca cioban.

Românul, în vârstă de 59 de ani, a fost prins furând din magazinul Morrisons, aflat în orășelul Nelson din comitatul britanic Lancashire. Potrivit jurnaliștilor britanici de la Daily Mail, polițiștii au fost surprinși când au descoperit că bărbatul a sustras inclusiv alcool, plăci de întins părul, hârtie igienică și detergent. În loc să își recunoască fapta în momentul în care a fost arestat, românul a susținut că se afla în zonă pentru a-și căuta un loc de muncă pe post de cioban și că și-a lăsat hainele de păstor acasă, în orașul Leeds – aflat la peste 100 de kilometri distanță – unde locuia alături de partenera sa de viață. Procurorilor care investighează acest caz le este greu să creadă că bărbatul, care era îmbrăcat în costum, ar fi parcurs o distanță atât de lungă pentru a ajunge în micul orășel ca să își caute un loc de muncă. Mai mult decât atât, românul le-a spus anchetatorilor o minciună gogonată. El a povestit că a dat 45 de lire pe taxi pentru a ajunge în Nelson și că a fost abordat de doi conaționali în fața magazinului Morrisons. Aceștia i-ar fi oferit 50 de lire sterline pentru a plimba prin magazin un cărucior de cumpărături, în timp ce ei urmau să îl umple cu diverse.

Românul le-a mai povestit polițiștilor că cei doi bărbați l-ar fi lăsat să iasă din magazin fără să plătească obiectele, ofertă pe care a mărturisit că a acceptat-o pentru că avea nevoie disperată de bani. Ulterior, și-a dat seama că decizia a fost una neinspirată.

În cele din urmă, bărbatul a recunoscut furtul și a primit interdicție de a mai părăsi domiciliul între orele 19.30-6.00, precum și amendă în valoare de peste 200 de lire sterline.

 

 

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!