Ambasadorii UE, in vizita la CSM

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 27 ianuarie 2014

Comisia Europeana adopta rapoartele privind progresele inregistrate de Romania si Bulgaria in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), acestea urmand sa fie prezentate in aceeasi zi, a declarat, luni, Mark Gray, purtator de cuvant al CE.

„Intentia CE este sa adopte noile rapoartele in cadrul MCV pentru Bulgaria si Romania miercuri. Rapoartele sunt construite intr-un mod diferit, intrucat pentru Bulgaria este o perioada mai lunga. In cazul Romaniei, este vorba despre un an care va fi analizat. (…) Rapoartele vor prezenta intr-un mod foarte obiectiv ce s-a realizat si ce trebuie inca facut, vor include o serie de recomandari concrete pentru viitor”, a declarat Gray, citat de Agerpres.

Romania a avut un raport suplimentar in ianuarie anul trecut, in timp ce ultimul raport referitor la Bulgaria a fost prezentat in vara lui 2012.

Ambasadorii Germaniei si Frantei s-au intalnit luni cu noua conducere a CSM, la sediul consiliului, marti, fiind randul ambasadorilor Olandei si Marii Britanii.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!