Ambasadorul Ion Jinga: „Nu este decat o noua incercare de discreditare a romanilor”

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 19 februarie 2014

Londra_Ion Jinga3

Cotidianul The Guardian a publicat un articol in care ambasadorul Romaniei la Londra, dr. Ion Jinga arata ca „Rudi”, personajul intervievat de Daily Mail si considerat un reprezentant al romanilor care vin in Marea Britanie pentru a obtine beneficii, nu este decat o noua incercare de discreditare a romanilor in aceasta tara.

„Dupa ce au fost dezamagite ca nu au vazut valuri de romani care sosesc in Marea Britanie, o data cu ridicarea restrictiilor, unele tabloide au gasit un nou bestseller care sa descrie Europa de Est: abuzul la sistemul de beneficii”, potrivit ambasadorului Jinga.

Rudi a fost intervievat de Daily Mail si a fost descris ca un exuberant de 28 de ani care traieste cu familia sa pe beneficii, in zona Nottingham. El a spus ca este „un rom tigan din Romania” si inainte de a veni in Marea Britanie, in urma cu trei ani, si-a incercat norocul in alte opt tari: „Am furat din buzunare si am comis infractiuni, precum mici hotii si am fost inchis sau retinut de politiile din Norvegia, Finlanda, Suedia, Spania, Italia, Franta, Austria si Germania, inainte de a ajunge aici.”

Jinga a mai scris că Romania este impotriva oricarei forme de discriminare si are multe proiecte pentru incluziunea romilor in societate: „Trebuie sa luptam cu stereotipurile si prejudecatile impotriva romilor, dar, de asemenea, si cu mentalitatile din interiorul acestei comunitati.”

„Abuzurile nu au nume sau nationalitate. Acestea sunt incalcări ale legii impotriva carora trebuie sa luptam cu instrumente importante de cooperare. De exemplu, trebuie sa impartasim in mod curent informatii cu autoritatile britanice cu privire la cazurile de frauda sau abuz la serviciile sociale, pe baza datelor primite de la autoritatile romanești. In cazul romanilor, turismul pentru beneficii este un mit, pentru ca din cele 5,7 milioane de muncitori care solicita ajutor de somaj in Marea Britanie, anul trecut doar 1.740 au fost romani, ceea ce reprezinta 0,03% din numarul total de cereri sau 1,45% din comunitatea romaneasca din Marea Britanie” a adaugat ambasadorul Ion Jinga.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

O parere la “Ambasadorul Ion Jinga: „Nu este decat o noua incercare de discreditare a romanilor””

  1. ADI Spune:

    ma numesc Adi, locuiesc in londra si mi-as dori un job ca sofer pe ambulanta. vorbesc engleza nivel mediu si am experienta ca sofer in londra. Daca cineva poate sa ma indrume cum sa obtin un astfel de job, va rog contactati-ma la nr de tel 07587863162. va multumesc

Spune-ti si tu parerea!