Ambasadorul Ion Jinga, propus de Ponta pentru a reprezenta România la ONU

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 1 mai 2015

Londra_Ion Jinga si Mihnea Motoc

Jurnaliștii de la Evenimentul Zilei scriu, pe baza unor surse guvernamentale, că premierul Victor Ponta a semnat propunerile Ministerului Afacerilor Externe pentru numirea unor noi ambasadori.

Iar cele mai importante schimbări vizează trei nume cunoscute. Mai precis,  fostul șef al SRI, George Maior, este propus pentru postul de ambasador al României la Washington D.C., Mihnea Motoc (FOTO: dreapta) – reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană este nominalizat pentru postul de ambasador la Londra, iar actualul ambasador de la Londra, Ion Jinga, este propus pentru a reprezenta România la ONU.

Procedura de numire a unui nou ambasador prevede ca Ministerul de Externe să înainteze propunerile. Apoi, acestea sunt transmise Guvernului și Președinției. Odată ce șeful statului își dă acordul, propunerea este trimisă la Comisiile de politică externă ale Parlamentului, care audiază candidatul și dau un aviz consultativ. După audieri, președintele semnează decretul de trimitere la post, pe baza căruia ambasadorul prezintă scrisorile de acreditare.

Aceleași surse au indicat faptul că Victor Ponta a semnat noile propuneri MAE pentru George Maior (Washington D.C.), Mihnea Motoc (Londra) și Ion Jinga (ONU).

Însă aceste informații nu au fost confirmate oficial de către Ambasada României la Londra, dar nici de către Ministerul Afacerilor Externe.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!