Ambasadorul SUA: „Alegerea unui condamnat ca primar transmite un mesaj periculos”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 10 iunie 2016

Hans Klemm_ambasador America in RomaniaHans Klemm, Ambasadorul SUA la București, a tras un semnal de alarmă în urma alegerilor locale din România susţinând faptul „că persoane care au probleme cu justiția – în speță un primar condamnat – au câștigat alegerile locale transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățeni”.

„Cred că se transmite un mesaj periculos către SUA, către partenerii internaționali ai României și către cetățenii români când politicieni care au fost, în acest caz, investigați, judecați și apoi condamnați la închisoare sunt aleși primari”, a susținut diplomatul american.

„Votanții români au vorbit. Au ales candidatul care le-a plăcut cel mai mult. Este greu să înțeleg modul în care ei au gândit, dar acum aleșii au șansa să facă tot ce pot pentru cei care i-au pus în funcție”, a adăugat Klemm, care a adăugat că partidele politice trebuie să se concentreze asupra alegerilor parlamentare din noiembrie. „Aș încuraja partidele să selecteze candidații care vor reprezenta viitorul României”, a completat Klemm.

Diplomatul american a mai declarat că problemele cu justiția ale unor aleși ies în evidență într-un context în care DNA este un exemplu de luptă împotriva corupției în regiune. „România a fost o insulă de stabilitate în această parte a lumii. (…) A fost văzută în regiune ca model pentru luptă împotrivă corupției. (…) DNA a fost rugată de alte țări să asigure asistență în ceea ce privește lupta împotriva corupției”, a spus ambasadorul SUA la București.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!