Amendă pentru neparticiparea la petrecerea prietenului

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 23 ianuarie 2015

Alex Nash_bill

În zilele noastre, totul este pe bani. Dar cine-ar fi ştiut că a lipsi de la o petrecere te poate costa?

Alex Nash, un copil de cinci ani din Plymouth a primit o factură de aproape £16 pentru că a promis că merge la ziua de naştere a unui prieten şi nu s-a ţinut de cuvânt. Derek, tatăl lui Alex, confirmase verbal participarea fiului său la petrecere, fără a-şi da seama pe moment că Alex avea deja alt program pentru acea zi. Când şi-a dat seama de problemă, neavând detaliile de contact, nu a putut lua legătura cu mama sărbătoritului, ca să-i explice situaţia.

Petrecerea s-a ţinut la o pârtie de ski şi probabil că au existat nişte costuri cu rezervările, astfel că mama sărbătoritului s-a gândit să emită copilului care nu s-a prezentat la petrecere o factură de 15,95 lire sterline. Aceasta a înmânat plicul profesoarei lui Alex, iar profesoara a introdus plicul în ghiozdanul copilului.

Părinţilor lui Alex nu le-a venit efectiv să-şi creadă ochilor când au dat de plicul cu factura. S-au gândit că este vorba de o păcăleală, însă, după ce au reuşit să ia legătura cu emiţătoarea facturii, şi-au dat seama că la mijloc nu este nici o glumă – factura trebuia plătită!

Familia Nash a refuzat categoric plata, iar mama sărbătoritului nu s-a clintit, ameninţând până şi că îi va obliga să plătească la tribunal.

În urma altercaţiei un lucru „s-a stabilit” cu claritate: nici unul dintre cei doi copii nu va mai merge pe viitor la vreo petrecere a celuilalt.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!