Amendat pentru că a scos pubela de gunoi în ziua greşită

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii, UK la bani mărunţi, Utilităţi pe data 25 octombrie 2015

uk_pubele-gunoi-scoase-in-fata-casei

Gerald Thompson, de 51 de ani, din Stoke-on-Trent, a ajuns să plătească £550 amendă primăriei locale pentru că îşi ţinea pubela de gunoi pe trotuarul din faţa casei. În apărare, britanicul a explicat că singura modalitate de a muta pubela în curtea din spate era s-o transporte prin propria casă.

Thompson s-a mutat în noua casă abia anul trecut în mai, când, după spusele lui, toţi vecinii îşi depozitau pubelele pe trotuarul din faţa caselor. Doar că în ianuarie primăria a anunţat toţi rezidenţii din zonă că această practică nu mai este permisă, urmând ca pubelele să fie scoase în faţa caselor doar în ziua de colectare a gunoiului, între orele 07.00 şi 19.00.

Cum poarta care făcea legătura cu curtea din spatele casei era blocată, necesitând nişte reparaţii, britanicul a preferat pentru moment să ţină pubela, ca şi înainte, în faţa casei, pentru a nu muta gunoiul în curtea din spate, prin casă.

—————————————

Thompson a refuzat să plătească prima amendă de £80, însă primăria l-a dat în judecată, astfel că suma totală pe care tribunalul a stabilit că trebuie s-o plătească a ajuns să fie £550, urmând a achita câte £10 pe săptămână.

—————————————

Britanicul a catalogat verdictul ca fiind „o nebunie” şi a deplâns excesul de zel al funcţionarilor primăriei.

Un reprezentant al grupului de campanie Living Streets care militează pentru drepturile pietonilor a explicat că părinţii cu cărucioare, persoanele cu handicap, bătrânii şi toţi ceilalţi pietoni ar beneficia de pe urma unor trotuare accesibile, neobstrucţionate de pubele de gunoi sau alte obiecte.

Haideţi să invităm Living Streets şi în România!

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!