Amendat pentru ca a injurat un caine

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 16 decembrie 2013

Radu Iacob1Radu Iacob, un batran de 76 de ani din Pitesti, a fost amendat cu 200 de lei pentru ca a injurat un caine, dupa ce animalul il trantise la pamant.

Reprezentantii politiei afirma ca batranul ar fi injurat-o pe stapana animalului, dar batranul spune ca ca n-ar fi facut decat sa comenteze la adresa animalului cand s-a ridicat, pentru ca il durea spatele.

„Cainele avea botnita, dar era foarte mare si m-a tinut la pamant circa 3 minute… Cand m-am ridicat, intr-adevarat, am spus: Fir-ai al dracului de caine…”, a povestit batranul.

Incidentul s-a petrecut la sfarsitul lunii noiembrie, iar amenda a fost data de un agent al Politiei Locale Pitesti, care se afla intr-o misiune de patrulare. Radu Iacob a depus plangere, saptamana trecuta, la Judecatorie impotriva respectivului proces-verbal, pentru anularea amenzii, considerand ca aceasta nu e nici temeinica, nici legala.

In plangere, Radu Iacob a precizat ca animaul avea botnita si ca l-a tinut la pamant circa 3 minute inainte ca patru femei sa il ajute sa se ridice. Batranul, care mai spune ca este bolnav si se deplaseaza foarte greu, a recunosut ca a injurat cainele, dar nu si pe stapana acestuia si a cerut exonerarea de la plata amenzii, precum si inlocuirea acesteia cu avertisment.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!