Amenințat cu moartea pentru că vrea salvarea Rapidului

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 12 iunie 2014

538 tricou bornescu

Paul Onoiu, microbistul care a demarat acţiunea de ajutorare a Rapidului, spune că a fost ameninţat cu moartea, dar că nu se lasă intimidat şi va merge mai departe.

A trecut o săptămână de când fanii echipei Rapid au iniţiat pe internet o campanie de atragere de fonduri care să ajute clubul să facă apel la TAS pentru a obţine dreptul de participare în Liga I în sezonul următor.

Fotbalişti ca Daniel Pancu sau foşti jucători ai echipei din Giuleşti, cum sunt Mircea Bornescu şi Valentin Bădoi, au scos la licitaţie tricourile pe care le aveau acasă pentru a ajuta suporterii să strângă bani.

Campania se bucură de succes nu doar în rândul rapidiştilor. Chiar şi rivalii au decis să sprijine acest proiect, ca, de exemplu, suporterii Petrolului Ploieşti. În contul clubului s-au strâns până acum 59.000 lei şi 522 de euro, iar în contul suporterilor, deschis la Banca Transilvania de către iniţiatorul acestei acţiuni, Paul Onoiu, s-au adunat aproximativ 10.000 de lei.

Rapid a depus dosarul la TAS, pentru care a plătit 1.000 de franci elveţieni. Clubul mai are nevoie de aproximativ 30.000 de euro pentru a plăti avocaţii români care vor apăra interesele Rapidului la forul din Elveţia. Rapidiştii au strâns până acum peste 16.000 de euro.

Paul Onoiu este unul dintre cei care alcătuiesc galeria echipei Rapid. „Nu vreau să fiu acuzat că îmi fac publicitate. Când am văzut că e nevoie de bani să mergem la TAS, am avut ideea de a strânge această sumă. Alături de un alt suporter rapidist, Dănuţ Mirică, am decis că lucrurile ar merge mai bine dacă vom începe să scoatem la licitaţii tricourile pe care le aveam pe acasă. Destul de repede s-au alăturat iniţiativei noastre şi unii dintre fotbalişti. Pancu a fost primul dintre ei. Ultima oară când am verificat contul deschis de mine erau strânşi puţin peste 10.000 de lei. Lumea, totuşi, nu prea a avut încredere la început, dar după ce am făcut public extrasul de cont, lucrurile s-au mişcat mai repede. Am primit ameninţări cu moartea, dar am continuat acest demers. Tricourile lui Săpunaru şi Pancu s-au licitat cel mai bine până acum”, a spus Paul Onoiu.

El mai spune că un tricou al lui Pancu având numărul 9, de la Rapid, a fost vândut cu 1.500 de lei. Tot un tricou cu Pancu, dar acesta de când evolua la Beşiktaş, a adus bani buni şi în celălalt cont al clubului: 500 de euro din partea unor suporteri turci.

Ultimii doi foşti fotbalişti care au donat diverse obiecte pentru a ajuta clubul din Giuleşti sunt Valentin Bădoi şi Mircea Bornescu. Primul este retras din activitate (a jucat în 2002-2007 pentru feroviari) şi a donat tricoul jucătorului Christopher Samba, care în 2006 juca la Hertha Berlin şi cu care a făcut schimb la finalul partidei din anul în care Rapid a ajuns în sferturile Cupei UEFA. 100 de euro a fost preţul de la care a pornit licitaţia. Mircea Bornescu (component al Rapidului în 2009-2011) a donat tot echipamentul de portar. „Pe lângă tricou şi şort, am pus la licitaţie şi o pereche de ghete de care sunt foarte ataşat, ghete personalizate pe care am inscripţionat numele celor doi băieţi ai mei, Nicholas şi Andreas”, a declarat Bornescu.

Jucătorii urmăresc cu sufletul la gură ce se va întâmpla. Nimeni nu ştie când va avea loc reunirea şi dacă antrenorul Viorel Moldovan va continua la echipă. Lui i-a expirat înţelegerea cu Rapid şi sunt şanse mici să mai rămână la echipa de lângă Podul Grant.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!