A ameninţat musulmani în Franţa

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 23 ianuarie 2015

Un imigrant român, care a proferat ameninţări cu moartea la adresa musulmanilor după atentatele de la Paris, a fost reţinut la 16 ianuarie în apropierea Marii Moschei din oraşul Toulouse, având asupra sa un cuţit, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de postul France3.

Românul în vârstă de 34 de ani a luat un taxi, vineri dimineaţă, pentru a ajunge la Marea Moschee din Toulouse, situată în cartierul Empalot. Însă unul dintre apropiaţii săi a avertizat poliţia că românul ar fi intenţionat „să omoare un musulman”, conform unei surse din poliţie citată de AFP, scrie Mediafax.

În jurul orei 9.00, românul a fost reţinut în faţa moscheii. Bărbatul avea asupra sa un cuţit cu lama de 20 de centimetri.

Bărbatul este acuzat de port ilegal de armă şi proferare de ameninţări cu moartea. Zeci de acţiuni antimusulmane au fost semnalate în Franţa după atacurile teroriste comise la 7 şi 9 ianuarie, soldate cu 17 morţi, a anunţat Observatorul contra Islamofobiei al Consiliului francez de cult musulman (CFCM), care a cerut consolidarea securităţii la moschei.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!