Amenzi după Steaua-Dinamo

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 14 august 2015

594 steaua-dinamoJandarmii au aplicat amenzi în valoare totală de 2.000 de lei şi au dictat sancţiuni cu interzicerea pe arenele sportive pentru trei suporteri, în urma derbiului Steaua – Dinamo din cadrul etapei a V-a a Ligii I, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Bucureşti.

După analizarea imaginilor surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului, jandarmii bucureşteni au identificat mai mulţi suporteri care au săvârşit fapte de natură infracţională şi contravenţională şi au luat următoarele măsuri:

– Au fost întocmite acte de sesizare pentru nouă persoane, din care opt sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire de materiale pirotehnice fără drept, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 126/ 1995 şi una sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere în stadion a unei persoane cu interdicţie, conform art. 31 din Legea nr. 4 / 2008.

– Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 2000 lei, din care două amenzi în cuantum de 250 lei fiecare şi interzicerea accesului pe arenele sportive timp de 6 luni, conform art. 20, lit. „c” din Legea nr. 4/2008, pentru pătrunderea în arena sportivă în stare de beţie; o amendă în cuantum de 500 lei şi interzicerea accesului în arenele sportive de fotbal pe timp de 1 an, conform art. 20 lit „l” din Legea nr. 4/2008, pentru provocarea şi participarea la scandal în arena sportivă şi o amendă în cuantum de 1000 lei şi un bilet de acces ridicat în vederea returnării către organizator, conform art. 25 alin 1 din Legea nr. 4/2008, pentru vânzarea la suprapreţ de bilete de acces.

La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 28.000 de spectatori, cu 8.000 de fani dinamovişti aflați în tribune.

În minutul 51, executarea unei lovituri libere a echipei Dinamo a fost întârziată cu 2 minute, după ce o petardă a galeriei dinamoviste a fost aruncată la aproximativ un metru de centralul Ovidiu Haţegan şi de jucătorii stelişti Adrian Popa şi Sulley Muniru. La câteva minute, din sectorul rezervat suporterilor stelişti a fost aruncată o petardă la aproximativ 2 metri de portarul dinamovist Vitautas Cerniauskas. În urma acestor incidente organizatorii i-au avertizat la staţia de amplificare pe spectatorii prezenţi să nu mai arunce materiale pirotehnice în teren, deoarece există riscul întreruperii partidei.

Ca răspuns, din sectorul rezervat galeriei dinamoviste a fost aruncat un scaun, iar suporterii au aprins mai multe făclii care au produs un mic incendiu la peluză.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!