Amenzi pentru pariorii online

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 6 noiembrie 2015

Furnizorii de servicii de internet sunt obligați să implementeze o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România, publicată pe site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). O mare parte dintre provideri au blocat deja accesul la site-urile respective.

Pe de altă parte, ONJN ar putea înlocui, în unele cazuri, amenzile cu avertismente pentru persoanele care au pariat pe site-uri de jocuri de noroc neautorizate, în funcție de anumite considerente, chiar și în cazul celor care au primit deja înștiințarea de plată.

„Vom face o analiză legată de situația jucătorilor care au jucat pe site-urile neautorizate. Direcția de Control din cadrul oficiului a făcut o selecție a jucătorilor amendați, în funcție de valorile jucate. Suntem într-o analiză, trebuie să vedem exact măsurile care se vor lua”, a declarat vicepreședintele ONJN, Gabriel Gheorghe, într-o conferință de presă, scrie Mediafax.

El a precizat că, din punctul de vedere al legislației, nu există anumite praguri stabilite privind sumele pariate pentru stabilirea amenzii, contravenția fiind aceeași pentru sume de 1 leu sau 5.000 de lei.

Oficiul a anunțat recent că va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fără autorizație în România, cu sume între 5.000 lei și 10.000 de lei, urmând să le notifice oficial în următoarele șase luni că au încălcat legea și că vor fi sancționate.

„Există o listă neagră a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din România. Furnizorii de servicii de internet sunt obligați să implementeze lista neagră și să blocheze accesul utilizatorilor din România pe site-urile respective”, a declarat Sebastian Ionescu, șef al Direcției de Informatizare din cadrul ONJN.

El a precizat că mai mulți furnizori de servicii de internet au confirmat deja implementarea listei, care a devenit funcțională.

În prezent, pe lista neagră a ONJN figurează circa 150 de site-uri, lista fiind actualizată lunar sau mai des. Organizatorii online de jocuri de noroc cărora li s-a retras autorizația sunt obligați să returneze banii jucătorilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!