Amenzile de circulație ar putea fi plătite oriunde

Articol publicat in sectiunea Social pe data 4 decembrie 2015

Șoferii își vor putea achita amenzile auto la orice bancă, trezorerie sau primărie, procesul verbal urmând să conțină pre-tipărite datele de plată, cu un cont unic la Finanțe, iar polițistul va introduce procesul verbal în sistemul informatic, potrivit unui proiect de lege al finanțelor.

„Avem un proiect de lege în Parlament pentru plata amenzilor auto de către persoanele fizice, poate am putea grăbi puțin lucrurile. Procedura actuală ar putea fi înlocuită cu efectuarea plății oriunde, pentru că procesul verbal va conține informațiile de plată”, a declarat Valentin Mavrodin, director general al Direcției Generale Trezorerie și Contabilitate Publică din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, într-o conferință organizată de Visa și Ziarul Financiar, cu ocazia aniversării a 20 de ani a pieței cardurilor.

Proiectul ar putea fi implementat până la sfârșitul anului viitor.

El a precizat că amenzile vor putea fi plătite la orice bancă, trezorerie, primărie, respectiv oriunde există un sistem care permite o plată către o autoritate locală. Plata se va efectua într-un cont unic, la Trezoreria Finanțelor Publice.

Toate procesele verbale vor fi pre-tipărite cu o serie unică cu cifră de control, contul unic, iar polițistul trebuie să completeze doar suma și CNP-ul persoanei respective.

„Procesul verbal va fi introdus în sistem de către polițiști. Astfel, toate informațiile se vor reconcilia imediat, nu vor mai fi situații în care te duci la primărie și ți se spune că nu ai plătit amenda, tu spui că ai plătit și te pune să aduci dovada de plată”, a menționat Mavrodin, citat de Mediafax.

El a subliniat că termenul de 48 de ore, în care șoferii puteau achita amenda la jumătatea contravalorii, este înlocuit cu 15 zile.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!