Americanii au inventat vaccinul antifumat!

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi, UK la bani mărunţi pe data 6 aprilie 2016

cercetatori9

Oamenii de știință de la Institutul de Cercetare Scripps din California au creat un vaccin menit să scadă efectul nicotinei asupra creierului, scrie dailymail.co.uk.

Renunțarea la fumat este piatra grea de încercare pentru mulți fumători. Din păcate însă, 25% din dependenții de nicotină nu reușesc să se abțină de la fumat mai mult de 6 luni, chiar și în situația în care se află sub tratament medicamentos.

Pentru a întârzia efectele nicotinei la nivelul creierului, oamenii de știință au pus la punct un vaccin care crește numărul de anticorpi care se atașează de moleculele de nicotină.

Cercetătorii au stabilit că vaccinurile care vizează molecula de nicotină ar putea fi cea mai bună strategie alternativă pentru renunțarea la fumat după ce au observat că medicamentele antifumat au adesea „efecte secundare neplăcute, precum halucinații, depresie și modificări severe ale dispoziției”.

Testele efectuate pe șoareci au stabilit că vaccinul întârzie efectele nicotinei în primele 10 de minute după injectare.

De asemenea, șoarecii vaccinați s-au dovedit a avea concentrații mai mici de nicotină în creierele lor – ceea ce înseamnă că medicamentul demonstrează primele sale efecte.

Cercetătorii se concentrează pe îmbunătățirea continuă a formulei vaccinului, în condițiile în care două studii clinice ale unui astfel de vaccin au eșuat. Studiile au descoperit că persoanele care au produs cele mai înalte niveluri de anticorpi de anti-nicotină au fost mai probabil să se abțină de la fumat timp de mai mult de șase luni.

—————————————

„Un obstacol major în dezvoltarea strategiei a fost acela de a obține o concentrație suficient de mare de anticorpi pentru a reduce distribuția de nicotină până la creier”, au concluzionat cercetătorii.

—————————————

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!