Americanii ne laudă pentru companiile dinamice

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 25 martie 2016

România ocupă locul cinci în topul celor mai dinamice 5.000 de companii din Europa realizat de publicația americană Inc.

Piața din România este prezentă în clasament cu 333 de companii din diferite domenii, precum telecomunicații, retail, media, logistică și transporturi, servicii IT sau publicitate

Dintre acestea, 24 activează în telecom, servicii IT, software și hardware, printre ele numărându-se ITNT, Qualitance, ZebraPay, Quibiz, Fortech sau Zitec, scrie Mediafax.

„Mă așteptam să fie mai multe companii din domeniul IT&C, având în vedere că acesta este un domeniu dinamic. Probabil o parte dintre companii nu au știut de acest top sau nu au vrut să se înscrie”, spune Lucian Todea, fondatorul și CEO-ul companiei sibiene ITNT, care deține platforma de distribuție software soft32.com.

Pentru a intra în topul celor 5.000 de companii europene private cu cea mai rapidă creștere a afacerilor, o firmă trebuie să aibă sediul în Europa, să fie privată, independentă, orientată spre profit și să fi generat un venit minim de 200.000 euro în 2011 și de 2 milioane de euro în 2014.

„Ca start-up în zona de IT și de software, și în special în zona de tehnologie de internet, problema este că de fapt concurezi cu toate companiile de profil din lume, dacă nu ai un serviciu sau un produs destinat pieței locale sau regionale”, precizează Lucian Todea. ​

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!