Amnistia fiscală, promulgată de președinte

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 iulie 2015

Președintele Klaus Iohannis a promulgat prin decret Legea privind anularea unor obligații fiscale, așa numita „amnistie fiscală”.

Legea amnistiei fiscale prevede că persoanele fizice care, în perioada 2012-2014, au obținut venituri brute lunare mai mici decât salariul de bază minim brut pe țară și care datorează contribuții de sănătate (CASS) calculate la salariul minim brut, și nu la venitul efectiv realizat, vor beneficia de anularea plății CASS, scrie romaniatv.net.

Aceeași prevedere se va aplica și pentru persoanele care nu au obținut venituri în perioada menționată, însă datorează, de asemenea, contribuția de asigurări de sănătate la aceeași bază lunară de calcul, respectiv salariul de bază minim brut pe țară.

Legea se referă și la anularea obligațiilor fiscale pentru salariații care au primit indemnizații de delegare, cum ar fi diurnele, pe care organele fiscale le-au considerat salarii.

Legea promulgată de președinte se mai referă la persoanele care au obținut venituri sub nivelul salariului minim pe economie și au fost obligate să plătească contribuții de sănătate la nivelul salariului minim pe economie.

Altă modificare vizează persoanele fizice autorizate care au depășit plafonul de venituri și trebuia să se declare plătitoare de TVA.

În luna iunie, ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, declara că ministerul caută soluții și pentru cei care au plătit deja aceste obligații.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!