Amnistie fiscală și pentru medicii de familie

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 2 octombrie 2014

Peste 1.000 de medici de familie care au făcut gărzi în perioada ianuarie 2009 – mai 2011 vor fi scutiți de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor de administrare și funcționare a centrelor de permanență, a decis, marți, Camera Deputaților. Concret, 1.157 de cadre medicale vor beneficia de această amnistie fiscală, informează Realitatea TV.

Până acum, medicii de familie erau nevoiți să restituie sumele reprezentând cheltuieli de administrare și funcționare de care au beneficiat în această perioadă în baza contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate județene, la care se adaugă dobânzile. Returnarea banilor s-a făcut în baza deciziilor de impunere emise de casele județene de asigurări de sănătate, după constatările făcute de un audit al Curții de Conturi.

Inițiatorii măsurii au argumentat că medicii trebuie scutiți de aceste plăți invocând „imposibilitatea achitării sumelor imputate medicilor de familie care și-au desfășurat activitatea în centre de permanență, care nu ar mai lăsa resursele necesare pentru asigurarea desfășurării în condiții corespunzătoare a activității cabinetelor de familie și a centrelor de permanență”.

Propunerea legislativă a fost votată de 329 dintre cei 330 de deputați prezenți, informează un comunicat remis ziare.com. Sumele care trebuiau să fie restituite se ridică în cazul unor medici care au efectuat gărzi întreaga perioadă până la 20.000-25.000 de lei. Camera Deputaților este for decizional.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!