ANAF avertizează în privința unui site fals

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 4 decembrie 2015

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează privind existența unui site care nu aparține instituției și prin intermediul căruia contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numărul cardului bancar, în vederea restituirii unei taxe.

„Vă rugăm NU COMPLETAȚI formularul pus la dispoziție pe site-ul http://www.taxe-anaf.com/. Precizăm că procedurile de sesizare a organelor competente sunt în curs”, se arată într-un comunicat transmis de ANAF, citat de Mediafax.

La mijlocul lunii septembrie, Direcția Generală Antifraudă Fiscală a avertizat asupra unor tentative frauduloase de colectare a unor date confidențiale (phishing), prin utilizarea de adrese de mail care includ termenii „antifraudă” și „ANAF” și a recomandat ignorarea solicitărilor de la adrese de email cu origine îndoielnică.

DGAF a prezentat la momentul respectiv o tentativă de phishing având ca origine adresa de e-mail antifraudaromania@papayasel.net. Mesajul cerea ca răspunsul să fie transmis către o altă adresă de e-mail, anaf.antifrauda@yandex.com, în termen de 24 de ore și să includă mai multe documente, printre care actul constitutiv al societății, extras de cont bancar și cărțile de identitate ale asociaților.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!