ANAF a publicat lista persoanelor fizice datornice

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 20 mai 2016

ANAF a publicat lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanțe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, primii zece datornici la stat persoane fizice având fiecare obligații fiscale restante între 12 milioane lei și 232 de milioane de lei, informează Mediafax.

Din total, ANAF poate recupera la această dată circa 2,3 miliarde lei. Situația juridică a restului de creanțe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existența unor hotărâri judecătorești de suspendare a executării silite etc.) oprește ANAF de la inițierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

 

Robert Negoiță, pe primul loc

Pe primul loc este Robert Negoiță, primarul sectorului 3 al Capitalei și candidat, cu obligații fiscale necontestate de 232 milioane lei. El este urmat de Florin Mateiu din orașul Victoria cu obligații fiscale de 94 milioane de lei, însă contestate. George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoană are obligații de 3,9 milioane lei.

Omul de afaceri Daniel Guzu figurează cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral. Cristian Țânțăreanu are și el 2,7 milioane de lei obligații fiscale necontestate. Întreaga listă poate fi consultată pe site-ul ANAF.

Și eegele Mihai I apare pe lista datornicilor publicată de ANAF, cu o datorie totală de peste 4,1 milioane de lei.

Sunt publicate restanțele din obligațiile fiscale pentru care s-a împlinit scadența sau termenul de plată, precum și diferențele de obligații fiscale principale și accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

ANAF anunțase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25-29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îți stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală.

ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii și mari cu datorii neplătite la stat, iar în 11 mai, a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat și la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici și instituții publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!