Anamaria Marinca, o nouă peliculă în Marea Britanie

Articol publicat in sectiunea Cultură pe data 1 iunie 2015

Anamaria Marinca

Actriţa Anamaria Marinca a început, în Marea Britanie, filmările pentru pelicula „She Who Brings Gifts”, un thriller cu accente horror, în care le are ca partenere de platou pe Glenn Close şi Gemma Arterton.

Potrivit Mediafax, filmul, care va avea premiera anul viitor, este un thriller cu accente horror, plasat într-un viitor distopic şi spune povestea unui copil neobişnuit, micuţa Melanie. Protagonista este un „caz” examinat într-un buncăr de oameni de știinţă aflaţi în căutarea unui antidot împotriva unei boli criptogamice care îi ameninţă pe ultimii supravieţuitori ai planetei. Regizorul peliculei, Colm McCarthy, a lucrat pentru serialele britanice „Peaky Blinders” şi „Sherlock”, care au cunoscut succesul internaţional. Scenariul este scris de M.R. Carey şi are la bază bestsellerul „The Girl With All the Gifts” de acelaşi autor.

——————————————–

„Am citit cu mare interes scenariul şi am acceptat provocarea unui rol negativ într-un film «genre». Pe platourile de filmare din regiunea West Midlands, lângă Birmingham, sunt în general mai mulţi copii decât adulţi şi e o atmosferă extraordinară. Până acum am avut scene cu Sennia Nanua (care o interpretează pe Melanie) şi Gemma Arterton. Aştept cu nerăbdare filmările din această săptămână, cu Glenn Close. Urmează momente intense, pentru care ne antrenăm cu un cunoscut coregraf de la Royal Opera House, Dan O’Neill.”

Anamaria Marinca

——————————————–

Laureată cu premiul pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, în 2007, şi cu premiul FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Palm Springs în 2008, ambele pentru rolul Otilia, din pelicula „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, a regizorului Cristian Mungiu, actriţa Anamaria Marinca are o carieră internaţională de succes, aceasta jucând şi în filmul „Furia: Eroi anonimi/ Fury” (2014), alături de Brad Pitt şi Shia LaBoeuf. Actriţa a jucat, de asemenea, în „Furtuna / Storm”, de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, „Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven”, alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în „Contesa însângerată” (2009), de Julie Delpy.

Printre producţiile tv la care Anamaria Marinca a lucrat se numără „Sex Traffic”, de David Yates, pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, „Wallander”, în care a jucat alături de Kenneth Branagh, dar şi recenta miniserie „The Missing”, nominalizată la Globurile de Aur şi premiile BAFTA.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!