Andone a ales Galata!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 1 iulie 2016

635 andoneMundo Deportivo anunţă că Florin Andone a prins transferul vieţii. Atacantul de 23 de ani s-a înţeles cu Galatasaray, iar Cordoba va primi 6 milioane de euro în schimbul vârfului naţionalei.

Clauza de reziliere fixată de andaluzi este de 10 milioane de euro, dar faptul că Andone şi Cordoba nu au reuşit să promoveze în Primera Division a făcut ca preţul atacantului să scadă puţin şi cele două părţi să se înţeleagă pentru suma de 6 milioane de euro. Oferta pentru Andone este, însă, foarte bună din punct de vedere financiar, atacantul urmând să semneze un contract pe cinci sezoane, cu un salariu de un milion de euro pe an, de patru ori mai mult decât încasa în Spania.

Gruparea Cim Bom oferise iniţial doar 3 milioane de euro, dar turcii au fost nevoiţi să mărească oferta în momentul în care preşedintele Cordobei a anunţat că Andone nu va pleca pentru mai puţin de 7 milioane de euro. Până la urmă s-a căzut de acord asupra sumei de 6 milioane de euro, iar Florin Andone va deveni al 11-lea jucător român de la formaţia din Istanbul, după Iosif Rotariu, Gică Hagi, Gică Popescu, Adrian Ilie, Iulian Filipescu, Ionuţ Luţu, Radu Niculescu, Florin Bratu, Ovidiu Petre, Gabi Tamaş şi Bogdan Stancu.

21 de goluri a marcat Andone pentru Cordoba, în ultimul sezon.

89 de minute a jucat Florin Andone la Euro 2016. Atacantul a fost titular cu Franţa, când a evoluat 61 de minute, şi a intrat pe parcurs în partidele cu Elveţia (a jucat 6 minute) şi Albania (a jucat 22 de minute).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!