Andone, aproape de un transfer mare

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 aprilie 2015

578 andoneCordoba păstrează doar șanse care țin de teorie când vine vorba de a rămâne în La Liga, după înfrângerea pe teren propriu, contra lui Elche, 0-2. Florin Andone va părăsi în acest context formația lui Jose Romero, una dintre destinații putând fi, conform presei spaniole, Villareal.

Cu 11 meciuri la rând fără victorie, Cordoba e condamnată să joace din sezonul viitor în liga secundă. Această situație va însemna și renunțarea la fotbaliștii cei mai importanți, printre cei care vor pleca urmând a fi și Florin Andone, atacantul român care a avut prestații excelente în această stagiune.

Deși a semnat un nou contract și are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro, managerii clubului îi vor permite mai mult ca sigur să se transfere pe o sumă mai mică, iar Andone nu duce lipsă de oferte. Una dintre destinațiile posibile este Villareal, fostă semifinalistă de Liga Campionilor (2005-2006, când a fost eliminată de Arsenal), care anul viitor vrea să atace din nou primele patru poziții din Spania.

Oficialii lui Villareal îl cunosc pe internaționalul de 21 de ani încă din 2011, când evolua pentru a treia formație a clubului și vor să repare greșeala făcută anul trecut, când i-au permis să se transfere la Cordoba.

„Cordoba nu mai are nicio șansă să rămână în prima ligă. Echipa are nevoie de șase victorii în ultimele opt meciuri, iar acest lucru mai mult ca sigur că nu se va întâmpla. Acest lucru ar putea să îi ofere lui Villareal posibilitatea să se întărească, fără eforturi financiare enorme. Fausto Rossi a fost împrumutat la Cordoba de Juventus, după ce Valladolid a retrogradat, iar «submarinul» ar putea fi a cincea destinație a fotbalistului în ultimii 5 ani. Dar mai este și acest vârf tânăr, Florin Andone. Villareal l-a avut în curte în trecut, dar abia în acest sezon a explodat. E un fotbalist pe care îl poate repatria”, spune villarrealusa.com.

În acest sezon Andone a înscris cinci goluri în 13 meciuri pentru Cordoba, el fiind și unul dintre jucătorii cei mai urmăriți când vine vorba de naționala de fotbal a României. Este normal să fie așa, de vreme ce pare singurul jucător care ar putea confirma după ani de zile în care fotbalul nu a mai produs nimic la nivel de tineret.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!