Andreea Marin și Monica Davidescu, învingătoare la tribunal

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 13 mai 2016

andreea

 

Fundația Prețuiește Viața a câștigat procesul cu Biletoo.ro

Fundația Prețuiește Viața a câștigat procesul cu Biletoo.ro. Prin urmare, banii strânși în urma vânzării biletelor de la concertul caritabil organizat de Andreea Marin și Angela Gheorghiu, anul trecut, la Ateneul Român, mai exact 231.525 lei, vor trebui virați în 10 zile.

În toată această perioadă, Andreea Marin a fost ținta unor acuze nefondate, înțelegându-se că fundația ei nu a virat banii promiși, când, de fapt, cei care trebuiau să își achite datoriile erau reprezentanții Biletoo.ro, care au colectat banii din urma vânzării biletelor și nu i-au virat timp de mai bine de cinci luni în contul Fundației.

În urma procesului intentat, judecătorii au dat câștig de cauză Fundației Prețuiește Viața. Andreea Marin a anunțat vestea pe pagina sa de Facebook:

„Fundația Prețuiește Viața a făcut un nou pas în eforturile de susținere a victimelor dezastrului de la clubul Colectiv. Având în vedere că, de mai bine de 5 luni de la data concertului organizat la Ateneul Român intitulat «Angela Gheorghiu – concert umanitar extraordinar în beneficiul victimelor Colectiv”, societatea care a vândut biletele prin rețeaua biletoo.ro și colaboratorii săi a refuzat să transfere către Fundația Prețuiește Viața și implicit către victimele Colectiv contravaloarea încasată după vânzarea acestora, Fundația a recurs la justiție.

Tribunalul București a admis marți, 3 mai 2016, în dosarul 10861/3/2016, cererea Fundației Prețuiește Viața și a obligat SC Projectexpo Games & Sports SRL să plătească suma de 231.525 lei datorată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Sperăm ca, măcar în acest moment, această societate și reprezentanții săi să dea dovadă că mai există un dram de moralitate și să își îndeplinească obligațiile contractuale față de Fundația Prețuiește Viața și, implicit, obligațiile morale față de victimele Colectiv, pentru care a fost făcut acest efort voluntar. Mulțumiri pentru efort și profesionalism domnului avocat George Lipănescu!”

 

Monica Davidescu, despăgubiri uriașe de la Pro TV

Monica Davidescu_Dansez pentru tine_despagubiri proces ProTV

Monica Davidescu a dat în judecată Pro TV după ce s-a accidentat grav la Dansez pentru tine, rupându-și ligamentele la ambele picioare, și a fost nevoită să plătească operații și spitalizare. În plus, actrița a pierdut mai multe proiecte profesionale în toată această perioadă.

După ani de luptă în instanță, Monica Davidescu a convins judecătorii de la Buftea că PRO TV trebuie să-i plătească toată suma solicitată și chiar în plus. Soția lui Aurelian Temișan trebuie să primească 60.623 lei reprezentând daune materiale, 45.000 lei – daune morale și 11.600 de lei – cheltuieli de judecată. Suma totală se ridică astfel la 117.223 lei, adică 1,17 miliarde lei vechi sau 26.049 euro. Este mai mult decât solicitase Monica inițial, adică 100.000 lei. Decizia instanței nu este însă definitivă, ea putând fi atacată cu apel în maxim 30 de zile de la pronunțare.

Monica Davidescu a participat în cel de-al 13-lea sezon al unui show de dans, în urma căruia s-a ales cu o accidentare gravă: ruperea ligamentelor de la ambele picioare. Partenerul ei din emisiune, George Boghian, a căzut peste ea în timpul repetițiilor la dansul în ploaie, iar această accidentare a ținut-o aproape un an departe de profesia de bază, actoria. A umblat mult prin spitale, a fost operată la piciorul drept și a fost nevoită să meargă o perioadă în cârje.

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!