Andrei Chiliman, prim-vicepreședinte PDL

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2014

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost numit prim-vicepreședinte al PDL, în timp ce Vlad Moisescu este noul prim-vicepreședinte al PDL București. „Domnul Andrei Chiliman a fost cooptat în Biroul Permanent al PDL, acolo unde va ocupa funcția de prim-vicepreședinte”, a declarat președintele democrat-liberal Vasile Blaga, într-o conferință de presă comună susținută cu edilul sectorului 1.

Andrei Chiliman a declarat că el și-a dorit unificarea dreptei încă de când a fost exclus din PNL, iar PDL este singurul partid „capabil să susțină” acest lucru.

„Unificarea dreptei presupune și eliminarea lucrurilor care pot să dezbine, noi ne bucurăm că există aceste discuții între PDL și PNL și sperăm ca după Congresul PNL cele două partide să meargă împreuna mai departe sub aceeași siglă, pentru că este nevoie de o singură formațiune. Personal, am ales să vin la PDL, pentru că PDL reprezintă ceea ce doresc eu pentru România și e un partid de dreapta, afiliat la PPE, care poate promova politica de dreapta pentru dezvoltarea României. Nu contează ce funcție va ocupa Chiliman, important este ca dreapta să fie unită”, a declarat primarul sectorului 1.

Referitor la faptul că, astfel, ar ajunge înapoi în PNL, partidul care l-a exclus, după cum au sugerat jurnaliștii, Chiliman a spus că va ajunge „într-un partid în care ajunge și PDL, un alt partid”. Chiliman va conduce ca președinte interimar și organizația PDL sector 1, iar Vlad Moisescu și Lucian Duță vor fi prim-vicepreședinți ai aceleiași organizații. Moisescu va fi și prim-vicepreședinte la PDL București, în timp ce Diana Tusa va ocupa funcția de vicepreședinte în cadrul aceleiași filiale a partidului.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, și deputatul Diana Tusa au fost excluși din PNL, pe 27 mai 2013, în urma votului din Delegația Permanentă. Ambii au fost dați afară din rândul liberalilor pentru „abateri grave de la disciplina partidului”.

Discuțiile dintre PDL și IRL au loc în contextul în care pe partea dreaptă a politicii s-a format o alianță între democrat-liberali și PNL și s-a convenit o fuziune între cele două partide.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!