Andrei Stoica rămâne campion mondial

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 august 2015

 stoicaLuptătorul Andrei Stoica rămâne campion mondial Superkombat la categoria super cruiser după ce l-a învins prin KO pe olandezul Fred Sikking în cadrul galei organizate sâmbătă seara la Piaţeta Cazino din Mamaia, în faţa a peste 3.000 de spectatori.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor Stoica, poreclit Mister KO, în vârstă de 28 de ani, şi-a doborât adversarul în prima repriză cu un croşeu de stânga care i-a adus a 40-a victorie din carieră şi a 25-a înainte de limită.

În co-main-event-ul galei, Raul Cătinaş a revenit cu succes în ring după o pauză de 1 an şi jumătate, reuşind să-l învingă prin KO pe rusul Viktor Bogutzki, în timp ce Bogdan Stoica s-a impus la decizie în faţa surinamezului Fabio Kwasi, iar în luna octombrie va lupta din nou pentru centura mondială, pierdută în decembrie 2013.

O altă victorie mare obţinută de români a fost cea a lui Alex Filip, care l-a învins pe turcul Atakan Arslan, locul 14 în lume la categoria supermijlocie, judecătorii având nevoie de o repriză de departajare pentru a stabili învingătorul. Robert Dorin a reuşit la rândul său un succes important după ce a fost declarat câştigător cu turcul Gokhan Gedik, cel care îl făcuse KO în gala precedentă pe Cristian Ristea.

La gala de la Mamaia au asistat fostul luptător Remy Bonjasky, actriţa americană Kristanna Loken, Prinţesa Lia şi Prinţul Paul al României.

Evenimentul a fost transmis în direct în 93 de ţări şi a avut ca scop promovarea staţiunii Mamaia, fiind inclus în seria Mamaia Style, el fiind ultimul pus în scenă de Eduard Irimia în 2015 în România. Următoarea gală Superkombat va avea loc la Milano, iar marea finală a anului este programată să se desfăşare la Luanda, Angola.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!