Angajări în Europa: 2.000 de locuri de muncă disponibile pentru români

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Diaspora în lume, Locuri de muncă pe data 8 ianuarie 2016

uk_care worker_1Românii au la dispoziție 2.166 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), prin intermediul rețelei EURES, cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din Spania.

Potrivit datelor furnizate recent de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), în țara iberică sunt căutați 800 de muncitori necalificați în agricultură și un maseur.

În plus, Danemarca oferă 430 locuri de muncă (400 culegători de mazăre și 30 culegători de căpșune), în timp ce în Portugalia sunt căutați 400 de muncitori necalificați în agricultură. Marea Britanie oferă 390 locuri de muncă: 300 îngrijitori persoane, 60 asistenți medicali, 20 asistenți medicali generaliști, 10 medici de familie – medicină generală; Germania – 111 locuri de muncă: 50 asistenți medicali generaliști, 13 bucătari, 11 ospătari, 10 barmani, 10 persoane în gastronomia de sistem, 5 asistenți manager, 5 electricieni industriali, 2 mecanici industriali, un electrician, un mecanic (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), un mecanic auto (camioane), un visual designer, un brutar; Republica Cehă – 162 locuri de muncă: 50 lucrători în producție (asamblarea aparatelor de aer condiționat), 50 operatori, 50 șoferi transport marfă-internațional, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk, un analist suport software.

Slovacia pune la dispoziție 30 locuri de muncă pentru șoferi autocamion transport internațional, iar în Polonia sunt disponibile două locuri de muncă: un dezvoltator internet și un PHP developer (programator aplicație). În Norvegia – un loc de muncă, respectiv doctorand în Departamentul biomedical, iar în Irlanda – un loc de muncă, de tehnician.

Potrivit ANOFM, persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES național, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau reședință, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!