Angajarile la privat, suspendate pana in martie

Articol publicat in sectiunea Social pe data 23 decembrie 2013

Doar 11% dintre companiile din Romania estimeaza noi angajari in primul trimestru al anului viitor, o pondere similara fiind detinuta si de firmele care preconizeaza reducerea personalului, in timp ce majoritatea au aratat ca-si vor mentine numarul de angajati, potrivit unui studiu Manpower.

Previziunea neta de angajare ajustata sezonier este de +4%, relativ stabila fata de trimestrul anterior, dar moderat mai slaba decat cea din primul trimestru din 2013.

„Tendinta nationala este evident una de stabilizare a fortei de munca. Ponderea angajatorilor care nu-si vor modifica numarul total de angajati a crescut cu inca 4 puncte procentuale fata de varful istoric atins trimestrul trecut, semn ca din ce in ce mai multi angajatori se multumesc sa ramana in expectativa, asteptand evolutii pozitive mai clare inainte de a decide sa-si mareasca forta de munca. Actuala previziune neta de angajare este, deci, un semnal incurajator, dar retinut, privind ritmul crearii de noi locuri de munca in urmatoarele trei luni”, a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup Romania.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!