Angela Cioca a ales Germania

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 4 septembrie 2014

548 angela cioca

Angela Cioca, jucătoare care evoluează la linia de 9 metri, dar şi pivot, a semnat un contract pe 3 ani cu formaţia germană Bad Wildungen, nou-promovată în prima ligă din Germania. Componentă a lotului naţional timp de timp ani, Angela a decis să părăsească campionatul României, unde evolua la ACS Şc. 181 Bucureşti. Pentru a se putea transfera în Germania, părinţii i-au plătit taxa de 5.000 de euro…

Poate ciudat pentru unii, Angela Cioca a ales să plece în Germania într-o perioadă în care în Liga Naţională de handbal feminin, lucrurile stau cum nu se poate mai bine. În plus, pleacă la o vârstă foarte fragedă, la nici 20 de ani împliniţi. Lucrurile sunt explicate de tatăl său, Aurelian Cioca: 

„Angela şi-a dorit altceva, să intre într-un sistem unde valoarea îi este apreciată şi probabil să înceapă un nou drum în viaţă. Ideea ne-a venit după cele trăite în ţară şi la un meci de Champions League, HCM Baia Mare – Hypo Viena. I-am auzit pe comentatori spunând că la Viena joacă două handbaliste din România. Dacă două românce au putut să plece afară, am înţeles atunci că orice este posibil şi pentru Angela. De atunci am început o bătălie, cum putem ajunge la una din cele două românce. Printr-o cunoştinţă comună am ajuns la Simona Spiridon, i-am explicat ce ne dorim, iar de acolo a plecat totul”, a spus el.

Tot el a dat câteva detalii, dorind ca declarația sa să nu lase loc de interpretări: „Vă vorbesc din experienţa de părinte. Au fost câteva momente triste la lotul naţional. Am ajuns la concluzia că nu contează neapărat valoarea, ci primează interesele. Unele lucruri îmi scapă, altele le-am simţit. Timp de cinci ani, Angela a fost convocată de fiecare dată la lotul naţional, dar a frecat banca liniştită. N-am înţeles niciodată de ce au mai luat-o la lot. La început, creştea inima în mine pentru faptul că era convocată, dar mai târziu, nu m-am mai bucurat. În momentul în care fata mea juca la Tg. Jiu, ea a fost cerută de Caracal, Bucureşti şi Centrul Naţional de Excelenţă. Până la urmă, am optat pentru Bucureşti. Dar dacă vrei să fii jucător de lot naţional, e bine să-ţi alegi Centrul Naţional de Excelenţă. Am urmărit şi meciurile, iar o vorbă spune: Omul sfinţeşte locul, iar antrenorul lotul. Domnul Roşca, cu alte metode, a reuşit să ia locul 1 la junioare în această vară. Generaţia 94-95 a fost foarte bună, dar n-a avut toate premisele necesare să facă performanţă”,  spus el. 

Astfel că Angela Cioca, participantă la două Europene şi un Mondial cu România la junioare şi tineret, a semnat pe trei ani cu Bad Wildungen. „O lună şi jumătate am negociat cu clubul german, iar jucătoarea a primit maşină de serviciu, o locuinţă în care îi sunt plătite toate cheltuielile, asigurări medicale şi un salariu bun pentru vârsta ei. Iar de la 1 ianuarie 2015, va avea la dispoziţie, gratuit, profesor de limba germană. De asemenea, clubul se angajează prin contract să-i mai găsească un minijob, care în Germania este neimpozabil”, au anunțat oficialii situația Angelei din clipa de față.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!