Angela Gheorghiu a lansat „Guardian Angel”, un nou album de colinde (video)

Articol publicat in sectiunea Cultură, Monden pe data 28 noiembrie 2014

Angela Gheorghiu_Guardian Angel_colaj

Angela Gheorghiu revine cu un nou material discografic pentru Sărbătorile de iarnă, „Guardian Angel”, după succesul pe care l-a avut anul trecut cu albumul de colinde românești, „O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puțin de două săptămâni de la lansare.

Albumul a fost lansat pe 20 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Teatrul Național București, conținând colinde internaționale în versiuni originale.

„Ani de zile am visat să înregistrez colinde românești și internaționale. Anul trecut, visul s-a împlinit, CD-ul cu colinde românești a fost lansat. Anul acesta sunt fericită pentru noul meu disc, de data aceasta cu colinde internaționale, pe care le iubesc la fel de mult ca și pe cele românești. Am ținut mult ca absolut toate piesele de pe acest album să fie reorchestrate special pentru vocea mea”, a spus Angela Gheorghiu.

Noul album al celebrei soprane reunește 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaționale, printre care „Silent Night”, „White Christmas” sau „O, Tannenbaum”.

Îndrăgita artistă și-a convins și fiica, pe Ioana Dan, să înregistreze alături de ea un colind, „It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”: „Ea cântă în fața tuturor, însă în fața mea nu are niciodată curaj să cânte. Are o voce extraordinar de frumoasă, cântă jazz, cu totul alt tip de muzică”, a explicat soprana în cadrul conferinței.

O altă colaborare de excepție de pe „Guardian Angel” este cu Loredana Groza, prietena din copilărie a Angelei Gheorghiu, cu care a înregistrat „I’ll Be Home For Christmas”. Mai mult decât atât, celebra soprana a mărturisit că și-ar dori să înregistreze pe viitor o piesă și cu Monica Anghel.

————————————–

„Am apelat la muzicieni talentați din România și din lume: Steven Mercurio, Julien Painot și Andrei Tudor, iar rezultatul este unul excepțional.”

Angela Gheorghiu

————————————–

„Repertoriul ales este unul eclectic, veți descoperi piese în engleză, franceză, germană și chiar și în rusă. Sunt colinde de pretutindeni, am dorit să cuprind frumusețile acestei muzici atât de populară în toată lumea. Crăciunul este sărbătoarea preferată a milioane de oameni care sunt purtați de visare și credința în bine, în armonie și pace, care își doresc să fie aproape de familie și prieteni. Am dorit să cânt împreună cu fiica mea, Ioana Dan, pentru că am avut dintotdeauna acest dor special de a fi aproape de cei dragi. Am insistat mult pentru a o convinge, dar am reușit, iar acordul ei m-a făcut fericită. Piesa are o emoție sinceră. Duetul cu Loredana este o recunoaștere a unei prietenii ce ne leagă de mulți ani, am înregistrat împreună cu profesionalism și grație. Îl considerăm amândouă un cadou pentru publicul din România, dar și pentru cel din întreaga lume”, a explicat soprana.

Colindele sunt înregistrate la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio (dirijor Tiberiu Soare), Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), Corul Accoustic (dirijor Daniel Jinga) și la Ines Sound & Video Studio, iar producătorul executiv al acestui material discografic este Oltea Șerban-Pârâu.

Albumul Angela Gheorghiu – „Guardian Angel” este deja disponibil online, dar și în magazinul Royal Opera House din Londra. Primul album de colinde al Angelei Gheorghiu, care conținea exclusiv piese tradiționale românești, s-a vândut în peste 12.000 de exemplare.

————————————–

„Sărbătorile de iarnă sunt perioada în care suntem mai atenți și mai deschiși către emoția muzicii și, în special, a colindelor. Muzica acestor sărbători, românească sau internațională, trezește în noi amintiri dragi, nostalgie și dragoste.”

Angela Gheorghiu, la lansarea albumului „Guardian Angel”

————————————–

 

 

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!