ANI verifică averea lui Isărescu

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 aprilie 2015

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea guvernatorului Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, după ce a primit recent o sesizare în acest sens, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul ANI.

Sesizarea ar fi fost trimisă de Asociaţia Parakletos, care arăta că Mugur Isărescu ar avea un credit la Volksbank, pe care l-ar fi trecut în declaraţia de avere din 2007, însă în declaraţiile ulterioare ar fi notat doar creditul de aproape 700.000 de lei, fără a mai menţiona numele băncii, potrivit relatărilor din presă.

La începutul lunii februarie, Mugur Isărescu spunea că a uitat că a avut un credit la Volksbank România, pe care l-a stins anticipat în 2009.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu a fost notificat de ANI cu privire la începerea verificării averii, a declarat purtătorul de cuvânt al băncii centrale, Dan Suciu. El a precizat că informaţiile din declaraţiile de avere ale guvernatorului BNR sunt clare şi corecte, inclusiv în ceea ce priveşte creditele şi derularea lor.

Isărescu are trei terenuri intravilane, o casă, un apartament şi o casă de vacanţă, bijuterii de peste 62.000 de euro, o colecţie numismatică de 40.000 de euro, şase conturi cu peste 339.000 de lei, deţinând şi SC Măr SRL, cu peste 40 de hectare de vie la Drăgăşani.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!