Ankara: 34 de morți și 125 de răniți

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 18 martie 2016

Ultimul bilanț al atentatului recent din capitala Turciei a ajuns la 34 de morți, 129 de răniți și 19 persoane în stare critică, informează Reuters care îl citează pe ministrul turc al sănătății. Unele surse spun că numărul morților ar fi ajuns la 138. Duminică noaptea, președintele Turciei a afirmat că „atacul sporește determinarea noastră de a lupta împotriva terorismului”. Un înalt oficial din cadrul securității a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu mașină-capcană. Atacul nu a fost revendicat până acum. Constatările inițiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentat.

Turcia a luat măsuri fără precedent după atentatul sângeros de duminică, măsuri ce nu au fost luate nici măcar de Franța după masacrul de la Paris. Un tribunal din Ankara a ordonat blocarea Twitter și Facebook, după ce imaginile cu explozia din capitala turcă au fost difuzate online.

Explozia a avut loc în apropiere de Parcul Guven, din centrul Ankarei, la mai puțin de o lună după ce un atac cu mașină-capcană, comis în capitala Turciei, s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Militanții kurzi au revendicat atunci atacul.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!