Antenele transmit din mers

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 26 februarie 2016

Mihai Gadea si Mircea BadeaAgenția Națională de Administrare Fiscală a acționat în instanță pentru evacuarea televiziunilor trustului Intact din unele sedii în care ele funcționează în prezent.

ANAF s-a adresat Judecătoriei Sectorului 1 pentru a obține un ordin de executare silită, astfel încât Antenele să plece forțat din sedii, fiindcă nu au acceptat să o facă voluntar. Imobilele au intrat în posesia statului prin decizia judecătorească din august 2014, care a dus la condamnarea la închisoare a lui Dan Voiculescu.

Procesul de evacuare a fost deschis, pe 23 februarie, la Judecătoria Sectorului 1, de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de reprezentant al statului român, împotriva Antena TV Group SA, Intact Production SRL, Antena 3 SA și Sangold Development SRL. Judecătorii nu au dat încă un termen de soluționare. Antena 3 a solicitat săptămâna aceasta o ordonanță prezidențială împotriva evacuării, însă instanța a refuzat cererea, motivând că nu există o decizie judecătorească de evacuare.

În cele din urmă, jurnaliștii de la Antena 3 au anunțat că grupul Intact se va muta din actualele sedii. Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, le-a cerut telespectatorilor să nu schimbe postul atunci când se difuzează reclame, invocând faptul că mutarea îi costă „milioane de euro”.

Mihai Gâdea a abordat în emisiune subiectul declarațiilor făcute de ambasadorul SUA la București, pe pagina de Facebook a Ambasadei, în cursul unei sesiuni de chat referitoare la situația în care se află cele cinci televiziuni ale trustului Intact. Diplomatul american a declarat că „ANAF doar a acționat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă”. În replică, Gâdea a anunțat că a trimis o scrisoare Ambasadei SUA, în care explică punctul de vedere al Antena 3, și că așteaptă ca oficialul american să vină cu precizări suplimentare. Mircea Badea a intervenit și el, acuzându-l pe Hans Klemm că este „antiamerican” și că face „propagandă rușilor”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!