Antonescu, atac la Ponta

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 august 2015

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, partener de alianță pe vremuri al lui Victor Ponta, a comentat, recent, mesajul premierului la trei ani de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. Antonescu a arătat că este inacceptabil ca Ponta să spună că democrația și dreptatea nu sunt posibile în țara la a cărei conducere se află.

Victor Ponta, aflat miercuri în concediu, i-a amintit de referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, din urmă cu trei ani, moment pe care l-a comparat cu Revoluția din 1989.

„Vreau să-mi exprim convingerea absolută că am avut atunci dreptate și să arăt recunoștința mea pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democrația și dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcționare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!”, este fragmentul din postarea de pe Facebook a lui Victor Ponta la care s-a referit Antonescu.

„E o situație – și logic, și politic – inacceptabilă ca un om aflat într-o asemenea funcție să spună cu tristețe că în statul acela încă nu există democrație și dreptate. Asta e drama și situația penibilă din punctul de vedere al lui Victor Ponta. Ar trebui de îndată, în calitate de prim-ministru, să facă ceva pentru ca aceste lucruri să fie posibile. Ori, dacă nu poate, să părăsească funcția”, a spus Antonescu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Fostul lider liberal a mers mai departe, declarând că, la acest moment, clasa politică românească se află în criză, aruncând noi săgeți către fostul coleg de USL.

„În acest moment, situația politică a României trece printr-o criză majoră și acest lucru ține de faptul că nu avem lideri politici pregnanți și în sensul acesta, înțeleg oameni care conduc partide, guvern, proiecte. (…) Avem un discurs politic extrem de puțin profilat care se repetă pe aceeași temă – justiția. Și există prea puțină personalitate în viața politică și la oamenii politici. Îmi pare că tot ceea ce spun este destinat doar unui «mâine» imediat sau, să zicem, celor mai apropiate alegeri. Nu stăm bine, dar pentru asta nu e nimeni vinovat, din afara țării, ci este responsabilitatea politicienilor”, a conchis Antonescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!