Antonescu, candidat la prezidențiale din Opoziție?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 martie 2014

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat recent, că are convingerea că președintele liberal Crin Antonescu vrea să candideze la alegerile prezidențiale din partea Opoziției. El a negat, însă, informațiile apărute pe surse în presă conform cărora USD și-ar căuta deja propriul prezidențiabil.

Întrebat dacă se pune problema ca PSD să-și caute un candidat la prezidențiale, Victor Ponta a răspuns: „Nu.”

„Am, ca și alții, convingerea că domnul Antonescu a luat decizia de a merge singur și de a fi un candidat din Opoziție, că până acum candidații la prezidențiale care au candidat din Opoziție au câștigat. (…) Convingerea mea este că domnul Antonescu a luat decizia de a candida în Opoziție cu guvernarea. E un lucru care mă dezamăgește”, a spus președintele PSD, joia trecută, în cadrul întâlnirii liderilor USD, prilejuită de împlinirea a patru ani de când Ponta este în fruntea partidului.

Pe de altă parte, președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, în eventualitatea ruperii USL, partidul său nu îl va sprijini pe Crin Antonescu la prezidențiale, unde câștigător va fi candidatul democrat liberal. „Nu îl sprijinim la prezidențiale, noi avem propriul candidat care va și câștiga”, a spus Vasile Blaga, expunând și motivele pentru care o apropiere a PDL de PNL este improbabilă.

„Prin ce e Crin Antonescu diferit azi de cel care a votat în «marțea neagră»? Cu ce e PNL diferit azi de cel din vara lui 2012? E partidul care a luat numai măsuri de stânga în ultimii 22 de ani”, a încheiat Vasile Blaga, care și-a exprimat opinia că USL nu se va rupe.

Candidatul PDL la prezidențiale este fostul ministru al justiției Cătălin Predoiu, actual prim-vicepreședinte al PDL.

Blaga a vorbit și despre imposibilitatea unei alianțe cu actualele partide din USL. „Cât sunt președinte al acestui partid, niciodată nu o să închei un pact de coabitare cu Ponta sau Antonescu. Nu vom guverna alături de Ponta sau Antonescu”, a spus Blaga, care a adăugat: „Nu-i fac ochi dulci lui Antonescu.”


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!