Antonescu: „La sfârşitul mandatului mă retrag din politică”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 27 februarie 2015

Senatorul Crin Antonescu a declarat, duminică, pentru B1 TV, că este mulţumit de deciziile pe care le-a luat până în acest moment şi a transmis că la sfârşitul mandatului se va retrage din viaţa politică. „La finalul acestui mandat mă retrag din politică. Am spus, foarte probabil. Nu am spus că m-am săturat, că mi s-a umplut paharul. Eu cred că lucrurile au un ciclu. Sunt decizii luate la nivel personal. Sunt foarte multe opţiuni în viaţă, foarte multe lucruri pe care le-aș putea face. Mi-ar plăcea să revin la catedră. Mi-ar plăcea să scriu”, a transmis senatorul.

„Am împlinit 55 ani. Din punctul de vedere al spaţiului politic, această vârstă este una foarte activă. Nu asta este problema. Niciodată nu am acţionat în ideea de a o duce până la capătul vieţii, în ideea de a o părăsi forţat”, a mai declarat Antonescu.

Fostul lider PNL a declarat totodată că o schimbare de Guvern este necesară, dar aceasta implică desemnarea unui guvern mai bun decât cel condus de Victor Ponta, ceea ce nu este ușor. El a transmis că, în ciuda criticilor aduse, cabinetul Ponta nu este „guvernul odios pe care îl descriu unii”.

„Simplu, cei care vor un alt guvern, un guvern pro-prezidențial să spunem, un guvern care să acționeze împreună cu președintele Klaus Iohannis, trebuie să înțeleagă că sunt absolut necesare aceste compromisuri – «adu-i pe ăia, vorbește cu ăilalți». Eu cred că e bine să avem o schimbare de guvern, eu cred că e bine și e foarte important acel guvern făcut în așa fel încât să fie mai bun decât acesta. Eu nu cred că acest guvern al lui Victor Ponta a fost atât de rău pe cât cred unii. E un guvern pe care l-am criticat, îl critic și acum, dar nu e guvernul odios care îl descriu unii. De ce el, totuși, trebuie schimbat? Pentru că dinamica alegerilor prezidențiale, această prezidențializare psihologică a electoratului românesc și a opiniei publice din România, o fac necesară acum. Cred că ar fi fost mai bine pe destin de durată lungă ca om politic, ca Victor Ponta să plece imediat după alegeri. Dar asta înseamnă că trebuie pus un guvern bun, ceea ce nu e ușor lucru”, a declarat Crin Antonescu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!