Antonescu: „Nu intrăm în Schengen din cauza Germaniei”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 martie 2014

Crin Antonescu a susținut recent că e evident că nici cu Emil Boc, nici cu Mihai Răzvan Ungureanu sau cu Ponta nu intrăm în Schengen, motivul fiind refuzul Germaniei.

„Și Traian Băsescu vorbește că prezența unui om ca Iohannis în Guvern este un plus în fața Germaniei pentru intrare în Schengen. Dacă nu-l vrea pe Iohannis, înseamnă că Victor Ponta nu ne vrea pe noi, liberalii, în Guvern. (…) Nu am dat un ultimatum, am vorbit de condiții. Domnul Ponta a spus că așteaptă până luni propunerile. Noi i-am spus că le știe deja. Dacă nu le pune în practică, vom pune noi punct. Ne vom retrage miniștrii și vom anunța ieșirea de la guvernare. Sper să nu fie nevoie”, a transmis liderul liberalilor.

În plus, el a mai opinat că e o aberație faptul că a fost numit omul lui Băsescu, la fel ca și Iohannis. „Toate aceste lucruri sunt date pentru a păcăli oamenii, iar Ponta ne va spune mâine (luni – n.r.) dacă vom avea un guvern împreună sau nu”, a conchis Crin Antonescu. La începutul săptămânii, PNL a cerut ca Iohannis să ocupe funcțiile de ministru de interne și vicepremier, însă Ponta a precizat că acest lucru nu se poate, singura variantă fiind ca primarul Sibiului să fie ministru de finanțe și vicepremier pe partea economică.


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!