Antonescu şi Ponta, separat la europarlamentare?

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 25 noiembrie 2013

Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, au declarat, duminica seara, ca decizia ca PNL şi PSD sa participe separat la europarlamentare nu este irevocabila şi au apreciat ca, in contextul politic actual, se poate lua in calcul o reanalizare a acestei teme.

Intrebaţi de un analist politic daca decizia de participare separata la europarlamentare a PSD şi PNL este irevocabila, cei doi lideri au raspuns negativ.

„Nu este o decizie irevocabila, este o decizie asupra careia am convenit tacit şi impotriva careia nu vad motive. Sigur ca in condiţiile in care noi am luat aceasta decizie intr-un moment in care nu era pusa la indoiala nici unitatea USL, nici viitorul acesteia nu era pus la indoiala, ni s-a parut ca suntem suficient de maturi ca lideri, ca formaţiuni, şi pare in continuare sa ducem o campanie de competiţie, nu de omor intre noi, care in timpul asta vom guverna impreuna, care dupa aceea mai avem obiective impreuna, preşedinţia, guvernarea pana in 2016, in contextul in care ne aflam acum, sigur, poate e o intrebare daca nu trebuie sa ne mai gandim”, a spus Antonescu. Totuşi, el a ţinut sa sublinieze ca nu candidatura separata la europarlamentare este motiv de ingrijorare in legatura cu viitorul USL.

La randul sau, Victor Ponta a spus ca este perfect de acord cu opinia preşedintelui PNL. „Sunt de acord cu tot ce a spus domnul Antonescu (decizia – n.r.) nu e irevocabila”, a spus Ponta. Cu toate acestea, liderul PSD a subliniat faptul ca sunt şi unele elemente de disociere. „In primul rand, ţinand de faptul ca mergem in grupuri parlamentare diferite, noi avem un candidat, Martin Schultz, şi nu ştiu daca liberalii pot face campanie pentru Martin Schultz. S-ar putea chiar sa luam mai multe voturi separat decat impreuna, insa (decizia – n.r.) nu e irevocabila. Daca la un moment dat vom constata ca este o situaţie politica speciala, nu ar fi nicio problema sa ne reunim pe lista”, a spus Ponta.

El a mai precizat ca decizia de a participa separat la alegeri s-a bazat pe faptul ca cele doua partide trebuie sa aiba fiecare propria viziune pe problematica europeana şi campania electorala trebuie sa aiba teme distincte.

„Daca facem iaraşi USL contra Basescu, o sa vedeţi pe cucu in fiecare seara la 18:30 injurand USL, or alegerile europarlamentare nu sunt despre Traian Basescu, care, de altfel, va şi fi pensionar sau ce va fi pana cand se strange noul Parlament European”, a conchis Ponta.

Autor articol: Amira Damian
Etichete: , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!