Antonia, printre românii din UK

Articol publicat in sectiunea Cultură, Diaspora pe data 20 martie 2016

Londra_Antonia_LangleyClub_Watford

Celebra Antonia, una dintre cele mai în vogă tinere artiste din România, s-a aflat weekendul trecut printre fanii ei români stabiliți în Marea Britanie. Ea a interpretat câteva dintre melodiile ei de succes, în noaptea de 12 spre 13 martie, cu ocazia inaugurării noului club românesc The Langley din Watford, orășel situat în vecinătatea nord-vestică a Londrei. Artista a fost de acord, cu această ocazie, să acorde un scurt interviu în exclusivitate pentru cititorii Diaspora Românească.

 

Diaspora Românească: Antonia, știm că aceasta nu este prima ta prestație artistică în UK. Ne poți spune ce amintiri ai despre concertele precedente susținute aici și cu ce sentimente revii printre românii din Marea Britanie?

Antonia: Mie îmi place mult în Londra pentru că am venit aici și în vacanță, dar și cu concerte sau sesiuni în studio de songwriting cu producători și compozitori pe care îi apreciez. Așadar, de fiecare dată este o bucurie să vin într-un oraș drag mie despre care am amintiri frumoase. Atât pentru că am lucrat în studio pentru piese cu oameni talentați, dar și pentru că am fost primită cu căldură de public la concerte.

 

D.R.: Te simți oarecum „în largul tău” pe aceste meleaguri, printre vorbitori de limba engleză și foarte mulți imigranți, având în vedere că ai copilărit în SUA? Ce anume îți place în metropola de pe Tamisa?

A.: Da, mă simt în „în largul meu”, deși accentul diferă destul de mult față de cel din SUA. Însă Londra îmi place pentru că este un oraș activ, cu mulți vizitatori, locuri frumoase, magazine multe… Îmi place agitația de pe Oxford Street, să stau în Trafalgar Square și să mă uit la oameni…

 

D.R.: Cât de mult ești legată de cultura muzicală anglo-americană? Se resimte aceasta în interpretările cu care ai cucerit publicul românesc?

A.: Destul de mult. Practic, așa am crescut, cu muzica din State, așa că mă simt legată de muzica anglo-americană.

 

D.R.: Ne poți face câteva dezvăluiri despre proiectele tale muzicale viitoare?

A.: Voi lansa o piesă nouă, tot în limba română, compusă de Alex (Velea – n.r.). Mai pregătesc o colaborare de care sunt încântată și abia aștept să ascultați piesa. Și nu în ultimul rând, încă o piesă în limba engleză.

 

trimiteri-sus-4

Pe 14 septembrie aveţi întâlnire cu FLORIN PIERSIC! (interviu)

Interviu cu Ovidiu Lipan Ţăndărică

Interviu în exclusivitate cu Maia Morgenstern și Tudor Aaron Istodor

Cinematografe unice în Londra

trimiteri-jos-4

 

D.R.: Te rugăm să ne mărturisești câteva dintre impresiile personale după concertul din noul club românesc din Watford, The Langley.

A.: M-am simțit bine, a fost frumos, sunt încântată să mă întâlnesc cu fanii români din UK și abia aștept să revin!

 

D.R.: Ești o mamă tânără și frumoasă și ai doi copii minunați. Ce cadou ai primit de 8 Martie?

A.: Mulțumesc! Dominic e prea mic să îmi ia flori sau cadouri, încă… Am primit flori, dulciuri, lucruri simbolice.

 

D.R.: Ai un mesaj pe care ai dori să îl transmiți conaționalilor tăi tineri din UK, având în vedere experiența ta de migrant român care a trăit aproape 14 ani în SUA?

A.: Mult succes în tot ce v-ați propus să faceți, sănătate și fericire! Și bucurați-vă de fiecare experiență!

 

D.R.: Pe când mai putem spera să te revedem din nou în Marea Britanie?

A.: Eu sper și îmi doresc să revin curând!:)

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!