Antrenor nou la Trabzon!

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 iulie 2014

542 vahid halilhodzicAntrenorul franco-bosniac Vahid Halilhodzic a anunţat că a renunțat la funcția de selecţioner al Algeriei, după ce a reuşit cu africanii o calificare istorică în optimile de finală de la CM 2014, de unde a părăsit competiția după o eliminare în fața Germaniei, în prelungiri.

Tehnicianul are șanse să devină antrenorul

lui Trabzonspor, formație la care joacă românul Alexandru Bourceanu. El a mai antrenat la formația din Trabzon și în sezonul 2005-2006, iar în acest sens punem baza pe o declarație dată în presa turcă imediat după eliminarea Algeriei: “Mă întorc în Turcia, la un club pe care îl cunosc. Vom vorbi mai multe despre asta pe 18 iulie”.

Presa din Algeria merge pe aceeași idee și spune că antrenorul va semna cu turcii, unde ar avea un salariu de trei ori mai mare decât avea pe banca naționalei africane.

“Sunt mândru de bilanţul meu, după ce am respectat în totalitate contractul cu Federaţia algeriană de fotbal (FAF)”, a precizat Halilhodzic într-un comunicat publicat pe site-ul FAF.

Numit la conducerea tehnică a Algeriei în 2011, pentru un contract pe 3 ani, având ca obiectiv calificarea la Cupa Africii pe Națiuni 2013 şi CM 2014, Vahid Halilhodzic a reuşit să-şi îndeplinească misiunea cu brio. Criticat în mai multe rânduri de presa algeriană, selecţionerul a asigurat că nu va uita comportamentul anumitor jurnalişti care i-au “stigmatizat” munca.

Francezul Christian Gourcuff, fostul antrenor al echipei Lorient, urmează să-i succeadă lui Halilhodzic la cârma selecţionatei algeriene, potrivit presei locale.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!