Anul fetelor in box?

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 20 ianuarie 2014

518 steluta dutaRomania va gazdui, in luna mai, Campionatele Europene de box pentru senioare. Adrian Lacatus, antrenorul coordonator al lotului, spune: „Nici nu ma gandesc sa nu iau macar o medalie de aur. Am venit cu titluri din Rusia sau din Italia si nu iau acasa?”

Pentru doi ani, senioarele nu au existat pe scena internationala.

Daca primul a aparut in urma suspendarii dictate de AIBA, al doilea s-a profilat din cauza faptului ca nu au existat fonduri, astfel ca federatia face acum eforturi pentru a pune totul la punct in cele cinci luni ramase pana la competitie.

Astfel, Leonard Doroftei, Vasile Catea si secretarul general al federatiei, Viorel Sima, le-au vizitat pe fete la sala de box de la Complexul Sportiv National Lia Manoliu. „E anul vostru, fetelor! Noi vom fi alaturi de voi. Tineti minte doua lucruri. Medalii sunt multe, dar titluri putine. Doar la aur se canta imnul. Al doilea lucru, si adversarele au tot doua brate, cum sa fie ele mai smechere ca voi?”, le-a transmis Doroftei, in stilul caracteristic, aratandu-le si cateva din miscarile care l-au facut celebru.

Vasile Catea le-a anuntat pe fete ca normele financiare pentru activitatea sportiva au fost modificate si ca exista 1.200 de burse pentru performeri. „Sunt bani diferiti fata de indemnizatiile de pana acum. E un stimul si un ajutor consistent, e timpul sa culegeti roadele muncii voastre. Aveti o echipa intreaga alaturi de voi, la finele anului 2014 puteti fi in topul rezultatelor din sportul romanesc”, a spus el.

Liderul lotului este multipla medaliata europeana si mondiala Steluta Duta (30 de ani). Alaturi de ea vor mai boxa Radu Florina, Luminita Turcin, Denisa Amza, Simona Sitar, Diana Gherghel, Lacramioara Perijoc, Claudia Nechita si Melinda Pantis.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!