Apărare de coșmar

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 noiembrie 2015

604 pantilimonCostel Pantilimon şi Sunderland au avut o zi dezastruoasă în etapa a 11-a din Premier League, pierzând cu 6-2 pe terenul lui Everton.

Apărarea de coşmar din faţa lui Pantilimon a dat rateu după rateu pe Goodison Park, unde Everton a înscris de şase ori în poarta românului. Dezastrul a început devreme, în minutul 19, când Deulofeu a marcat pentru 1-0, din poziţie de 1 vs. 1 cu goalkeeper-ul naţionalei. În minutul 31, Kone a prins un şut bun, la care fostul portar de la Manchester City nu a avut ce face. Sunderland a revenit în joc, graţie golurilor marcate de Defoe şi Fletcher, astfel că tabela arăta 2-2 în minutul 50. Doar că golurile marcate în poarta lui Howard au avut un efect de bumerang pentru formaţia antrenată de Sam Allardyce. În minutul 55, fundaşii au greşit din nou, iar uruguayanul Coates l-a păcălit pe Pantilimon, trimiţând în proprie poartă. La 8 minute distanţă, românul a fost victimă sigură în faţa belgianului Lukaku, care a scăpat singur, l-a driblat şi a marcat pentru 4-2. După alte 120 de secunde, un contraatac purtat de McCarthy l-a lăsat pe ivorianul Kone în poziţie bună. Din nou, Pantilimon a fost prins pe picior greşit, iar scorul căpăta proporţii, 5-2. Pe final, acelaşi Kone, în minutul 76, a realizat hat-trick-ul, după o centrare a lui Lukaku, la care portarul român a fost prins între linia porţii şi careul mic.

În urma înfrângerii la scor, Pantilimon redevine portarul cu cele mai multe goluri încasate în Anglia, 25, în timp ce Sunderland rămâne penultima, cu 6 puncte în 11 etape.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!