Apărați turnul

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 29 ianuarie 2016

Încerc să mi-l imaginez pe Klaus Iohannis pus în fața evenimentului de la Colectiv. “Vă rog să poftiți mâine de dimineață cu raportul morților la mine. Trebuie să știu pe cine decorez după asta și mă aștept să luăm această decizie începând cu ora 10.00 fix, după ce-mi termin cafeaua. Nu este acceptată întârzierea și aștept de la dumneavoastră un raport complet referitor la cei mai rotisați dintre ei”. Sună cinic, nu? Sună cinic mai ales pentru că oamenii aceia au murit uciși de sistemul pe care domnia sa, Klaus Iohannis, îl patronează. Și, desigur, îl decorează.

Încerc să mi-l imaginez pe Klaus Iohannis ceva mai înainte, pus în fața necesității de a decora o formație rock. “Normalitatea ar spune Minculescu. Majoritatea, știți și dumneavoastră, prostimea, ar spune Coiotu’. Necesitatea ne îndeamnă către mijlocire și dialog, așa că dați-mi-i pe ăia de cântă cover-uri după Kempes, am văzut că sunt plăcuți de lume”. Nici asta nu sună frumos.

Ceea ce nu pricep este cum de a ajuns Iohannis să o decoreze pe Elisabeta Polihroniade. Desigur, Sfinxul din Cotroceni are suficiente legături cu șahul, și aici vorbim de nesfârșitele dosare legate de casele pe care le deține, unele care au demonstrat că sibianul are mai mult fler decât Alehin, este mai perfect decât Capablanca și, desigur, mult mai tupeist decât a îndrăzit vreodată să fie Bobby Fischer.

Toți cei de mai sus ar fi trebuit lăsați să plece așa cum au venit. Mai ales doamna Polihroniade, de care prea puțini ne mai amintim, căci șahul nu este neapărat prima noastră pasiune. Din nefericire, Iohannis trebuie să decoreze pe cineva, probabil singurul lucru prin care va rămâne în istorie. Eu personal mă aștept să decoreze patronii Dristor Kebap pentru servicii aduse multiculturalismului și integrării.

Azi turnul nu mai trebuie mutat.

Azi turnul trebuie apărat pentru a nu mai fi decorat.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!