Aparatul-minune pentru „economisirea carburantului”,  o mare țeapă!

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 5 iunie 2015

Mai mulţi şoferi români au fost înşelaţi, după ce au cumpărat un dispozitiv care, odată montat la maşină, ar fi trebuit să scadă consumul de carburant. În realitate însă, aparatul nu funcţionează, iar oamenii au pierdut banii pe care i-au plătit în schimbul lui. Autorităţile au precizat că nu pot face nimic pentru a-i ajuta pe păgubiţi, întrucât produsul a fost comandat din străinătate.

Sute de şoferi români au depus plângeri la Protecţia Consumatorului, după ce au cumpărat un aparat care promitea să reducă cu o treime consumul de carburant. Oamenii susţin că dispozitivul tot nu funcţionează şi acum vor să-şi primească banii înapoi, relatează Digi24.

Potrivit reclamelor şi informaţiilor din mediul online, aparatul trebuie introdus în priza de 12 volţi a maşinii, iar consumul s-ar reduce cu aproape 30%. Nu puţini au fost cei care au căzut în această capcană şi l-au comandat, plătind circa 200 de lei. Odată ce l-au testat însă, surpriza a a fost mare: respectivul aparat nu are niciun efect.

În ciuda plângerilor primite, autorităţile nu pot face nimic pentru a-i ajuta pe cei înşelaţi.

„Acest aparat este produs în Statele Unite ale Americii, dar a ajuns în Europa printr-o firmă de curierat din Bulgaria”, a explicat Laura Pascu, reprezentant al Centrului European pentru Protecţia Consumatorului. „Prin urmare, nu putem să returnăm aceste produse atunci când le cumpărăm”, mai precizat ea.

Şoferilor care au mers la service-uri crezând că de vină pentru nefuncţionarea aparatelor ar fi automobilele lor, mecanicii le-au explicat: dispozitivul nu e altceva decât un rezistor electric cu bec, care consumă din bateria maşinii.

„Nu există astfel de dispozitive omologate în industria auto. Ar fi fost o descoperire absolut istorică, de care am fi aflat cu toţii. Costurile unui astfel de dispozitiv ar fi fost de mii de euro şi toţi producătorii auto ar fi cumpărat un astfel de patent”, a subliniat Cristian Muntean, preşedintele Societăţilor de Service Independente.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!