Aparent, în UK câinii umblă cu covrigi în coadă

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 22 martie 2016

uk-locuri-de-munca-anunt-ziar

Şomajul la cote minime şi creşterea salariilor din UK sunt peste aşteptări. Iar cireaşa de pe tort este chiar Londra, care, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă Deloitte, generează cele mai multe joburi de înaltă calificare din întreaga lume.

 

Londra, campioană Soft Power

Potrivit Agerpres, Londra a depăşit alte capitale ale lumii, precum New York, Paris, Hong Kong, Singapore, Tokyo şi Sidney, când vine vorba de locuri de muncă de înaltă calificare create. Din 2003, la Londra au apărut 235.000 de astfel de posturi care au fost ocupate de oameni talentaţi de 95 de naţionalităţi. Chiar şi aşa, Londra nu a reuşit însă să detroneze New York-ul la numărul total de angajaţi de înaltă calificare în sectorul financiar.

Angus Knowles-Cutler, partener Delloitte, a declarat pentru Bloomberg: „Londra este un oraş global, fără îndoială cel mai mare hub de afaceri din lume”, având atuuri în ceea ce priveşte numărul mare de persoane care vin în UK pentru educaţie, pentru vitalitatea industriei digitale.

Firma de consultanţă Deloitte lansează însă şi un avertisment: automatizarea ameninţă numărul locurilor de muncă slab plătite, iar lipsa locuinţelor îi descurajează pe cei care vor să se stabilească la Londra.

 

Vremuri bune pentru angajaţii din UK

Dacă luna viitoare angajaţii britanici care lucrează pe salarii minime vor beneficia de o rată de plată la oră mărită la £7,20 (dacă nu cumva intră în şomaj!), potrivit Oficiului Naţional de Statistică (ONS) din UK nici până acum nu le-a mers deloc prost acestora.

Miercurea aceasta am aflat de la ONS că în intervalul noiembrie 2015 – ianuarie 2016 rata şomajului din UK s-a menţinut la 5,1%, cel mai redus nivel din ultimii 10 ani, în timp ce rata anuală de creştere a salariilor s-a situat la 2,1%, depăşind estimările analiştilor de 1,9% creştere.

În acelaşi interval, numărul angajaţilor cu normă întreagă a crescut cu 302.000, ajungând la un total de 23 de milioane şi a crescut, totodată, şi numărul angajaţilor care lucrează part-time, însumând 8,48 de milioane de persoane. Astfel, numărul total al angajaţilor pe piaţa britanică a ajuns la nivelul record de 31,4 milioane.

Autor articol: Cristian Enache
Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!