Apel de ajutor de la un navigator român

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 28 iunie 2016

nava_marfa containere

Un navigator român, blocat într-un port sirian pe o navă cu pavilion de complezență, a cerut ajutorul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), spunând că viața îi este în pericol și că nu a mai fost plătit de la începutul lunii februarie, relatează Mediafax.

Potrivit SLN, Nicolae Epuran, îmbarcat în funcția de electrician pe nava Sunny Maria – pavilion Palau, spune că nu și-a primit salariul de la data de 1 februarie și până la terminarea contractului, în 4 iunie, vasul aflându-se în prezent în portul sirian Lattkia.

—————————————

„Vă rog să procedați la executarea garanției de asigurare a firmei pentru plata salariilor neplătite de armator și repatrierea mea de urgență. La bord condițiile sunt foarte dificile, mâncarea insuficientă. Pericol de îmbolnăvire iminent. Nava este în zonă de război și viața mea este pusă în pericol.”

Nicolae Epuran, mesaj trimis către SLN

—————————————

El mai precizează că nava se află în zonă de război din data de 13 februarie, dată de la care consideră că drepturile sale salariale trebuie să fie compensate cu un spor de 100%, așa cum prevede convenția MLC 2006 și legislația pavilionului.

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, spune că navigatorul, care s-a îmbarcat la bordul vasului Sunny Maria prin firma de crewing Navig Consulting TDI, nu este membru de sindicat, precizând că a anunțat autoritățile competente, respectiv Ministerul Afacerilor Externe și Autoritatea Navală Română.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!