Apel la românii de pretutindeni

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Politică externă pe data 7 august 2014

Ministrul delegat Bogdan Stanoevici îi îndeamnă pe românii de pretutindeni să se gândească în perioada vacanţei la ideea de a da câte un euro pe an în vederea înfiinţării unui fond de rezervă care să fie folosit pentru repatrierea decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă.

„Când s-a construit Atheneul Român, fiecare cetăţean a dat câte un leu pentru finanţarea construcţiei. Şi astăzi avem o perlă arhitectonică de care suntem mândri. Dragii mei români de pretutindeni, vă dau o temă de gândire pe perioada vacanţei: dacă fiecare român din străinătate ar depune un euro pe an (doar un an) într-un cont special, s-ar putea crea un fond de rezervă din care s-ar putea folosi diverse sume pentru plăţile necesare repatrierii decedaţilor sau pentru situaţii de urgenţă”, a scris pe Facebook ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, potrivit Mediafax.

Ministrul le explică românilor de pretutindeni că, dacă ar face un calcul simplu, ar vedea că acest cont special „se va putea autoalimenta din dobânda anuală”.

„Ce înseamnă un euro pentru buzunarul fiecăruia??? Nu mare lucru. Dar cât de util ar putea fi pentru întreaga comunitate. Şi asta ar însemna solidaritate între românii de pretutindeni”, mai scrie Stanoevici, subliniind că ideea sa poate este „nebună” sau poate este bună.

„Gândiţi-vă. Aştept cât mai multe păreri sau idei”, îi îndeamnă ministrul pe români, încheindu-şi postarea cu mesajul: „Hai să dăm mână cu mână/Cei cu inima română”, scris cu majuscule.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul MAE, la 5 martie 2014.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!