Apeluri telefonice mai ieftine

Articol publicat in sectiunea Social pe data 23 decembrie 2013

telefoniePeste 70% dintre utilizatorii din Romania isi limiteaza apelurile nationale de pe telefonul mobil din cauza ca sunt preocupati de costurile prea mari ale comunicarii, iar apelurile „in retea” au ajuns sa reprezinte aproape 90% din totalul traficului de apeluri la puncte mobile, spune autoritatea de reglementare in comunicatii, care a anuntat cu cat vor scadea tarifele de interconectare in 2014.

In urma observatiilor primite in consultarea publica a masurilor, tarifele maxime pentru terminarea apelurilor vor fi de 0,14 eurocenti/minut pentru terminarea la puncte fixe – in scadere de la 0,67 eurocenti/minut – si 0,96 eurocenti/minut – in scadere de la 3,07 eurocenti/minut, pentru terminarea apelurilor la puncte mobile. Masura va fi consultata si la nivel european, scrie Hotnews.

Tariful de interconectare este platit de un operator de telefonie pentru terminarea apelurilor clientilor proprii in alte retele si se regaseste in tarifele finale percepute clientilor. Autoritatea a propus in luna august a acestui an, ca de la 1 ianuarie 2014 tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe sa scada de la 0,67 eurocenti/minut la 0,15 eurocenti/minut, iar tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte mobile de la 3,07 eurocenti la 0,86 eurocenti/minut.

Masura de reglementare a fost aspru criticata de oficialii Orange, Vodafone si Cosmote, care au avertizat, prezentand o analiza KPMG, ca propunerea de reducere a tarifelor de interconectare in telefonia mobila la nivelul de 0,86 eurocenti/minut pentru Romania va duce la o reducere anuala a veniturilor industriei de peste 200 milioane de euro, care va afecta investitiile.

Autor articol: Ionut Mares
Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!